האם אבא שלי זכאי להיות מוכר כהלום קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

07/10/2016 | 21:12 | מאת: אופירה

שלום לאבא שלי יש הלם קרב מאז מלחמת יום הכיפורים אך מאחר ואז זה לא הוכר כפגיעה ע"י הצבא אז אבא שלי נשאר עם ההלם קרב אך לא הוכר רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות בנידון מאחר ואבא שלי בן 64. תודה

שלום אופירה, הלם-קרב אינו מחלה שאפשר לרפא אלא פגיעה קשה, בדומה לקטיעה של יד או רגל. זו קטיעה שת תחושת האמון והביטחון שאדם רוכש במשך שנים רבות. לא קל לשקם את תחושת הביטחון. תמיכה זוגית או משפחתית חשובה יותר מכל 'טיפול' ויעילה הרבה יותר. גם ההכרה של אגף-השיקום אינה מועילה במיוחד, ולפעמים אפילו מזיקה ביותר. זהו תהליך ארוך וקשה, ובדרך-כלל גם משפיל ומבזה ביותר, ובכך רק מעצים את הסימפטומים הפוסט-טראומטיים. אביך אינו זקוק להכרה של משרד הביטחון אלא להכרה ולאהבה של הסובבים אותו. שנה טובה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב