טראומה?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/08/2016 | 01:38 | מאת: ברק

שלום לא יודע אם זה קשור לפורום אבל... אני בן 24 בעברי מכור קשה לסמים (הרואין וקריסטל). עברתי לא מעט קהילות טיפוליות ומרכזי גמילה עד שלבסוף התנקתי. נכון להיום אני נקי כבר 6 שנים אבל התחושות הקשות מלוות אותי ולא הולכות לשום מקום. הלכתי לפסיכולוג שנה שאמר שיש לי פוסט טראומה מחיים לא פשוטים של שנים של שימוש כבד בסמים וכל מה שבא עם זה לא יודע אם זה נכון אבל מקבל תרופות לחרדה ופשוט מרגיש כאילו לא מסוגל להתמודד עם החיים הכל קשה ושחור... יש מחשבות שרודפות אותי עוד מאז והכל פשוט קשה כבר נשבר לי מכל מיני פסיכולוגים ובחיי שניסיתי להשתלב בחיים הרגילים וכלפי חוץ גם הצלחתי. אבל בפנים הכל נשאר מייאש. איך חיים את בחיים אחרי שיש מטען כל כך כבד על הגב? קצת מיואש ולא יודע מה לעשות אשמח לעצה תודה

שלום ברק, אין לי כל ניסיון בהתמכרות לסמים, ואינני יודע אם חברי הפורום הזה התנסו בסמים קשים. הפורום שלנו מיועד להלומי-קרב, ולהתמודדות עם הטראומה של המלחמה ושל ההתמודדות עם החזרה לקהילה ולמשפחה. אני מאמין שקהילה תומכת, כמו למשל קבוצה של אלכוהוליסטים אנונימיים, יכולה להיות יעילה לא פחות מ'טיפול'. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

13/09/2016 | 14:41 | מאת: אני

הטראומה והבהלה שלך היא פשוט ממקור פנימי (דמיונות והזיות) במקום מקור חיצוני מציאותי. אך הסבל שעברת הוא היינו הך, אירועים קשים שחווית גם אם נגרמו כתוצאה מטריגר של סמים. יש לדעתי מקום לטיפול ולשיקום ע"י אדם מקצועי מומחה בתחום אחרי כל מה שעברת, ותראה אחרי תקופה אם מצבך משתפר. אין לה מה להפסיד, רק להרוויח את חייך בחזרה. תרגיש טוב (סתם דעה שלי, לא אשת מקצוע)

מנהל פורום טראומה והלם-קרב