מבחני רורשאך ודיו לפוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/12/2015 | 16:42 | מאת: נתן

אני סובל מפוסט טראומה של הלם קרב ,במסגרת הליך התביעה שלחו אותי למבחנים נוירופסיכולוגים , הראו לי כתמי רורשאך וכתמי דיו , אני לא יודע מה המשמעות של המבחנים האלו אבל לי אישית זה לא עורר חרדה או פאניקה או אסוציאצות כלשהן , סתם ציורים שנתתי להם פירוש , בויקיפדיה יש את הציור של המפלצת שזה כביכול אמור להפחיד את הנבדק ולי זה היה נראה כמו עוף ששחטו אותו ומוכרים בסופר , לא משהו מיוחד ולא הזיז לי ברגשות , מה זה אומר ? שלמעשה מבחן הרורשאך לא תקף לגביי ? שזה שטויות ?

נתן יקר, הפסיכולוגים והפסיכותרפיסטים מתבססים על אמונות מיסטיות בקיומה של נפש, שאינן שונות מן האמונה באלוהים, אך אין להן כל בסיס מדעי, ולכן יש יותר מארבע-מאות גישות שונות לטיפול נפשי, שלכל אחת מהן מסקנות משלה וטקסים מיסטיים משלה, בדומה למבחן כתמי-הרורשך. אגף-השיקום עושה שימוש ציני בפסיכיאטרים המועלים בשבועת הרופא שלהם, והם משתמשים באבחונים הטקסיים ובטקסי אבחון שונים כדי למנוע ממך את זכויותיך. המטרה של האבחונים אינה לסייע לך אלא להעמיד פנים שיש להם צידוק 'רפואי' ומשפטי לא לקבל את התביעה שלך. לצערי, בתי-המשפט בישראל תומכים כמעט תמיד באגף השיקום, ולכן אין טעם לבזבז זמן בהליכי התביעה ובניסיון לערער עליהם. מניסיוני האישי כהלום-קרב ומהיכרותי עם הלומי-קרב רבים, תהליך ההכרה המשפיל של אגף השיקום פוגע מאוד ועלול להחריף את הטראומה. אני אינני ממליץ על התהליך הזה. כדאי הרבה יותר להשקיע את הזמן והמשאבים בשיקום הביטחון האישי באמצעות עבודה גופנית, עבודה יצירתית ובעיקר בתמיכת המשפחה או הסביבה הקרובה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב