אחרי 4 שנים הפסיקו לי טיפול נפשי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

14/09/2015 | 13:42 | מאת: ללא שם מחבר

שלום.קיבלתי הודעה שמפסיקים לי את הטיפול בגלל שהוא לא עוזר.םסיכולוגית לשעה בשבוע.עכשיו אני בבעיה אם לתבוע בבית משפט טיפול שמגיע לי על ההלם קרב. המליצו לי לא לנדנד שאחר כך ידפקו אותי בדברים אחרים הפניות וחמי מרפא. אני לא יודע אם להתעקש על הטיפול הפסיכולוגי ומתחיל להשכנע שאולי באמת זה לא באמת עזר, רוצה לשמוע דיעה של מי שהיה במצבי.מה הפיתרון. לותר או להתעקש? העורך דין וגם אשתו אמרו שכדאי לתבוע אבל זה יעלה לי עוד כסף שאין לי.מה ההמלצה למי שמכיר את נמצב. כ

מצער אותי לשמוע על הפסקת הטיפול, אבל אינני מופתע. אגף השיקום אינו 'מטפל' בהלומי-הקרב אלא מחמיר את הפגיעה בהם (גם אני הלום-קרב) באמצעות הזנחה של הפקידים, הערמת מכשולים בירוקרטיים וחוסר הבנה הגובל בפשע של ממש. אגף השיקום מתייחס להלומי-הקרב כאל חולי-נפש, בניגוד לחוק, ובמקום לספק להם ולבני משפחותיהם תמיכה שתאפשר להם לשוב למעגל הקהילתי והתעסוקתי פוגע בכל אפשרות של שיקום. לצערי, לפקידי אגף השיקום כוח פוליטי רב ולכן אין סיכוי שהמצב ישתנה. אינני ממליץ לאיש לבקש הכרה על-ידי אגף השיקום, משום שזה תהליך משפיל ופוגע המחמיר את הפגיעה בהלומי-הקרב. שנה טובה, ד"ר דרור גרין

20/09/2015 | 02:15 | מאת: עוברת אורח

אפשר לומר בבחינת קורע את הלב.

21/10/2015 | 14:45 | מאת: עשהאל

מה אמור לעשות חייל שנפגע נפשית בקרב? אם אתה לא ממליץ לאיש לבקש הכרה על ידי אגף השיקום מה אתה כן מציע לחיל שנפגע נפשית ?? לטפל בעצמו לבד? בלי עזרת האגף? נשמע לא מחובר למציאות ורחפני, גם קצת חסר אחריות. קח בחשבון שאם הוא לא מוכר על ידי אגף השיקום גם בעמותות החיצוניות כגון אתגרים, אחים לחיים וכדומה ימנעו ממנו עזרה כלשהי והשתתפות בפעילויות. ההכרה בפגיעה חשובה לשיקום ואין לה עדיין תחליף. אם אתה מכיר תחליף יעיל יותר לאגף השיקום הצע אותו, אבל להמליץ לא לתבוע זה שוב - לדעתי חסר אחריות ותלוש מהמציאות. אגב, אתה עצמך תבעת את אגף השיקום? :(

21/10/2015 | 14:45 | מאת: עשהאל

מה אמור לעשות חייל שנפגע נפשית בקרב? אם אתה לא ממליץ לאיש לבקש הכרה על ידי אגף השיקום מה אתה כן מציע לחיל שנפגע נפשית ?? לטפל בעצמו לבד? בלי עזרת האגף? נשמע לא מחובר למציאות ורחפני, גם קצת חסר אחריות. קח בחשבון שאם הוא לא מוכר על ידי אגף השיקום גם בעמותות החיצוניות כגון אתגרים, אחים לחיים וכדומה ימנעו ממנו עזרה כלשהי והשתתפות בפעילויות. ההכרה בפגיעה חשובה לשיקום ואין לה עדיין תחליף. אם אתה מכיר תחליף יעיל יותר לאגף השיקום הצע אותו, אבל להמליץ לא לתבוע זה שוב - לדעתי חסר אחריות ותלוש מהמציאות. אגב, אתה עצמך תבעת את אגף השיקום? :(

מנהל פורום טראומה והלם-קרב