סובל מ PTSD מתעניין בטיפול עם MDMA

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

15/08/2015 | 23:29 | מאת: גיא

שלום, שמי גיא ואני סובל מפוסט טראומה מורכבת כבר 15 שנים. בעקבות שרותי כקצין בצה"ל. אני מטופל כיום פסטיאטרית. ומלווה בטיפול כזה או אחר לאורך שנים. בגדול משימת חיי היא להיפטר מהדבר הזה קודם כל. להיות בריא. הייתי מאושפז בכפר איזון פעמיים ופעם אחת בשלוותא לאורך השנים. ניסיתי המון דברים. הגעתי לקצוות, חומרים שונים (עם מרשם רופא וגם בלי מרשם) התרופות מהדוקטור עוזרות. מביאות אותי למצב תפקודי רחוק ממושלם. בטח לא בריא. נסיונות אחרים שלי, ללא מרשם רופא פתחו את סקרנותי ותקוותי לגבי מציאת תרופה חדשה. כיום אני אבא לילד ועובד שכיר בחברה והמחלה שלי מאד מפריעה לי לתפקד (ואני אומר תודה על זה שאני בכלל מתפקד. זה לא ברור מאיליו) שמעתי על המחקר באמצעות MDMA. ויש לי תחושה וסקרנות לגבי זה. אני מעוניין להצטרף לניסוי.

שלום גיא, אני מבין את הרצון לסלק את הטראומה או לחפש לה תרופה. אבל הלם-קרב (פוסט-טראומה) אינו מחלה, אלא דומה יותר לקטיעת איבר מן הגוף. זו קטיעה של תחושת הביטחון, הנרכשת במשך שנים רבות. אין-צורך 'לרפא' את הטראומה, אלא ללמוד לחיות איתה, ולשקם את המיומנויות הרגשיות שנפגעו. גם אני הלום-קרב, וגישת 'האימון הרגשי' שפיתחתי אינה 'טיפול' אלא דרך-חיים פשוטה ויעילה, המאפשרת לי להתמודד עם שאריות הטראומה (התקפי חרדה, למשל) ללא תרופות ו'טיפולים'. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

22/03/2016 | 14:12 | מאת: מורן הורוביץ

היי גיא, מה שלומך? אני מורן, סטודנטית למדעי ההתנהגות במכללת תל חי, עורכת מחקר בנושא הלם קרב, על מנת להזדהות במאבק שלכם מול רשויות הרווחה ומשרד הביטחון שלא תומכים בכם כפי שהם אמורים. אשמח אם תוכל להיכנס בזמנך הפנוי ללינק המצורף ולהשיב על השאלון - הוא קצר וייקח כ- 5 דקות.. תודה לך מראש ומכל הלב :) https://newqtrial2015az1.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_9X0Le8ntBpbvL1j

מנהל פורום טראומה והלם-קרב