פוסט טראומה אחרי ניתוח דרכי הבליעה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

30/05/2015 | 15:28 | מאת: יהודית עזריאל

שלום. שמי יהודית ואני 2 וחצי חודש אחרי ניתוח שפתח את דרכי הבליעה, וקשיי אכילה. זאת בעקבות ניתוח קודם לפני 2 שנים של תיקון בקע סרעפתי אשר גרם לכל קשיי הבליעה. בעקבות פרק זמן ארוך של קשיי אכילה והקאות נכנסתי לטראומה וגם עתה כאשר הבליעה תוקנה אני סובלת מדכאון, חרדת אכילה, חוסר תאבון, צמרמורות וחולשה, ולא עזר לי שאני כבר חודשיים בתרופה של ציפרולקס 15. אני מחפשת רופא שהתמודד עם מצב זה. אודה על כל עזרה בנידון.

שלום יהודית, הפורום הזה מוקדש להלומי-קרב, ובעיקר לתמיכה הדדית. הטראומה שאת מתארת קשורה בטיפול רפואי, וכדאי מאוד להתייעץ גם עם רופא מומחה ולבדוק אם הקושי אינו נובע מסיבות רפואיות. טיפול פסיכיאטרי-תרופתי באמצעות ציפרלקס אינו 'מרפא' טראומה אלא רק מחליש את הסימפטומים. הטיפול היעיל ביותר המוכר לי הוא טיפול התנהגותי, וכדאי לפנות למומחה בתחום זה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב