פרוטוקול ועדה רפואית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

08/04/2015 | 12:21 | מאת: חיים

מישהו יודע  איך משיגים פרוטוקול ועדה רפואית?  אגף השיקום מסרב לתת לי את הפרוטוקול בגלל שאני הלום קרב.

שלום חיים, לפי חוק זכויות החולה כל אדם זכאי לקבל כל חומר רפואי הנוגע בו, וגם פרוטוקול של ועדה רפואית, אלא אם כן הוא חולה-נפש. במקרה כזה יש צורך בפניה של האפוטרופוס של החולה לעורך-דין שיבקש את הפרוטוקול מן הוועדה הרפואית. הפסיכיאטרים בוועדות של אגף מועלים בתפקידם כאשר הם מתייחסים להלומי-הקרב כאל חולי-נפש, בניגוד לחוק שחוקקה זהבה גלאון כבר בשנת 2000, הקובע שהלומי-הקרב אינם חולי-נפש. לצערי, אגף-השיקום בשיתוף פעולה עם הפסיכיאטרים בוועדות עושה ככל יכולתו כדי להקשות על הלומי-הקרב, בניגוד לחוק, להשפיל אותם בוועדות הרפואיות ולמרר את חייהם. בינתיים הם מצליחים, ואין כל דרך להתמודד עם היחס המבזה הזה. שבת שלום, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב