עיצות וטיפים להלום קרב ממבצע צוק איתן

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

26/01/2015 | 17:44 | מאת: סניר

שלום לכולם הלום קרב ממבצע צוק איתן רוצה לשמוע מכם עצות וטיפים לטיפולים , למטפלים ולתרופות .

שלום סניר, צר לי לשמוע שנפגעת במבצע. חשוב מאוד שתדע שפוסט-טראומה אינה מחלה, ולכן צריך להיזהר ממי שמבטיח לך 'טיפול', 'מטפלים' או 'תרופות'. תרופות פסיכיאטריות אינן 'מרפאות' את הלם-הקרב, והן יעילות רק במקרים קיצוניים של פגיעה בתפקוד היומיומי (חרדה קשה, התקפי כעס וכדומה). השימוש בתרופות אינו מרפא, אבל מאפשר לנקוט בפעולת שיקום כלשהי. פוסט-טראומה היא פגיעה בתחושת הביטחון, ונדרש זמן רב כדי לשקם אותה. אגף השיקום אינו מסייע בשיקום, ולעתים קרובות היחס המשפיל רק מחמיר את הטראומה. תמיכה זוגית או משפחתית חשובה יותר מכל 'טיפול'. בנוסף, כל פעילות גופנית או יצירתית ישפרו את מצבך. באתר 'פוסט-טראומה' תוכל לקרוא מאמר שכתבתי: 'הלם-קרב: פציעה או מחלה': http://www.post-trauma.org/Helem_he.html וגם מאמר נוסף על 'הטיפול בפוסט-טראומה': http://www.post-trauma.org/Tipulptsd_he.html בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב