הלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

28/09/2014 | 08:37 | מאת: אוריה

שלום במהלך מבצע צוק איתן נפל עלי קיר והייתי קהור תחתיו כתוצאה של הפעלת מטען ומאז אני עצבני בצורה קיצונית ויש שינוי מצבי רוח בצורה מוגזמת כל פעם שמשהוא מזכיר לי את המקרה אני מתחיל לבכות ופסיכולוג אמר לי שאין לי פוסט טראומה אז רציתי לישאול ממה זה נובע

שלום אוריה, אין לי ספק שלהיות קבור מתחת לקיר במהלך פעולה צבאית יכול להיות טראומה קשה. פוסט-טראומה פירושה תופעות מאוחרות, לעתים גם לאחר חודשים ושנים, ואולי עדיין מוקדם לדעת מה השפעת הטראומה שעברת. לא כל הפסיכולוגים מבינים בטראומה ובפוסט-טראומה, אבל אין ספק שעליך להיות קשוב למה שקורה לך, כפי שאתה עושה, כדי למנוע תופעות של פוסט-טראומה בעתיד. אם אתה רוצה להתייעץ בפסיכולוג, כדאי להיפגש עם מטפל התנהגותי, שיש לו ניסיון בטיפול בטראומה, שיכול להציע לך דרך מעשית להתמודד עם הקשיים המטרידים אותך כעת. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב