אחי הגדול

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

13/10/2014 | 01:46 | מאת: אחות מודאגת

זה עתה התבשרתי על ידי אימי שאחי הגדול בן 28, סובל בתקופה האחרונה מקשיים בשינה ובאכילה. התופעות הן כתוצאה מהשתתפותו של אחי במבצע צוק איתן ומהמראות הקשים שראה ומהקרבות עקובי הדם בהם לחם. למען האמת, עוד בזמן המלחמה כשסיפר לי בטלפון על החוויות הטראומתיות שחווה, חשדתי מעט בהשלכות, אך אינני רופאה ואיך יכולתי לדעת? הוא מבין שעליו לדבר עם מישהו, אך איננו יודעים מה לעשות- מה הוא הטיפול הנכון: האם לנסות וליצור קשר עם אגף השיקום ומשרד הביטחון, האם ללכת עצמאית דרך קופות הבריאות, האם לדבר עם נט"ל. כיצד נוכל לדעת שהענקנו לו את הטיפול הראוי שיעזור לו להתמודד עם המצב. כיצד נוכל לדעת אם בבוא הימים אינו יצטרך טיפולים נוספים. כמו שניתן להבין, אנחנו קצת מבולבלים ומאד מודאגים. אודה לכל סוג של עזרה. שנדע רק ימי שקט, תודה רבה!

שלום לאחות המודאגת, קשה לדעת מה בדיוק מטריד את אחיך, ומה קרה לו במבצע האחרון, והתמיכה המשפחתית חשובה יותר מכל טיפול. פוסט-טראומה אינה מחלה, אלא פגיעה קשה בתחושת הביטחון, וחשוב מאוד שאחיך יימצא בסביבה תומכת. קשה לי להמליץ על פניה לאגף השיקום, משום שההתייחסות לנפגעי טראומה משפילה ופוגעת, ועלולה גם להחמיר את הטראומה. בשלב הראשון כדאי לדבר עם איש מקצוע, וכדאי שזה יהיה מטפל התנהגותי בעל ניסיון בטיפול בטראומה, כדי לנסות ולהבין את הקושי של אחיך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב