פוסט טראומה וכאב ראש?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

02/09/2014 | 13:38 | מאת: גיא

מזה 13 שנים (מתקופת הצבא) אני סובל מכאבי ראש. אחרי 8 שנים של כאבים קלים יחסית החלו לפני 5 שנים כאבים קשים שמזכירים מיגרנה חריפה. כבר אחרי שנתיים הבינו שזאת לא בעיה פשוטה(כגון מיגרנה, כאב ממתח וכו) והופנתי לטיפול מרפאות חוץ בבתי חולים. היתה תקופה שחשבו שזאת הפרעת כאב והופנתי לטיפול נפשי. טיפול פסיכיאטרי של חצי שנה, שכלל שלל תרופות- לא עזר. טיפול נוסף של פסיכולוג, לא עזר גם הוא, אך היתה טענה שיתכן ואני סובל מפוסט טראומה בעקבות פרידה קשה מלפני 7 שנים. בסופו של דבר התחלתי הופסק הכיוון הנפשי והתחלתי טיפול שמיועד לכאב ראש מקבצי כרוני שעזר להוריד 50% מהכאב והתדירות (ליתיום, דפלפט וורפרס) אבל המצב שלי עדיין לא טוב, 2-3 התקפים בשבוע, לא עובד ו100 אחוז נכות תפקודית. משככי כאבים לא עוזרים ,היפנוזה ושלל דברים אלטרנטיבים לא עזרו גם כן. השאלה שלי כזאת- האם יתכנו כאבי ראש חזקים (עד מאוד) כתוצאה מפוסט טראומה? ואם כן מה הטיפול המוצע במקרים כאלה? תודה!

שלום גיא, צר לי לשמוע על כאבי-הראש שלך. נדמה לי שכדאי להמשיך ולחפש את הגורם הרפואי לכאב. הלם-קרב אינו מחלה, אלא פגיעה קשה ביכולות רגשיות המאפשרות לנו להסתגל למציאות. אין להלם-קרב סימפטומים מובהקים, אלא צירוף של סימפטומים שונים שלכל אחד מהם יכולה להיות גם סיבה אחרת. כאב-ראש אינו סימפטום מובהק של הלם-קרב, למרות שהלחץ והחרדה שנגרמים על-ידי הטראומה יכולים להוביל גם לכאב-ראש. לצערי, גם לסימפטומים מובהקים יותר של הלם-קרב אין טיפול, משום שכאמור הלם-קרב אינו מחלה. ההתמודדות עם הלם-הקרב דורשת שיקום של מיומנויות רגשיות בסיסיות, ובעיקר תמיכה רגשית על-ידי המשפחה ובני-הזוג. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב