חרדותתת טראומה והריון נוסף

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/08/2014 | 17:06 | מאת: חן

שלום אני 8 חודשים אחרי לידהראשונה....במשך 5 חודשים מהלידה הייתי עם המון התקפי חרדה פחד לצאת מהבית פחת לראןת לידות ,נשים אחרי לידה...קצת מצבי רוח....אבל בעיקר התקפי חרדות הרבה כל יום....עד שהתחלתי טיפול בכדור רסיטל....ברוך השם מרגישה ין ר טוב אין התקפי חרדה רק יש את הפחד שיחזור כל הזמן......יש לי פחד ענק מלהיכנס להריון וללדת....אני נורא מפחדת שאחאי הלידה זה יקר ה.שוב ושוב יהיו לי את החרדות האלו ואת התקופה הקשה והארוכ ה הזו.....מה הסיכוי לחוות את זה שוב לאחר הלידה הבאה?.... אם קרה לי, רוב הסיכויים שיקרה שוב?... ויקרה לי ככה בכל הלידות? או אפילו חנור יותר???... המחשבה שזה יחזור משגעת אותי ולא נותנת לי להיכנס להריון נוסף....אני בת 25

שלום חן, הפורום הזה מיועד להלומי-קרב, ולכן לא אוכל לענות לך כאן בהרחבה. תיארת כאן מצבי חרדה בעקבות לידה, אך מן הדברים שכתבת לא ברור מה מקור הטראומה, ואם קיימת טראומה או שהחרדה נגרמת מסיבה אחרת. כדאי מאוד שתפני לאיש מקצוע שיזהה את מקור הטראומה שלך ויציע דרכים להפחית אותה. תרופות מפחיתות את הסימפטומים אך לא מסלקות את מקור הטראומה. מטפלים התנהגותיים יוכלו להציע לך דרכי התמודדות להפחתת החרדה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב