ברור תופעה מטרידה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/07/2014 | 10:43 | מאת: בת

שלום למנהל הפורום ולגולשים אני מבקשת לדעת האם זה תופעה מוכרת בסימפטומים של פוסט טראומה ומה ניתן לעשות? מה שקורה הוא שתוך כדי שיחה אני מבחינה בשינויים דרסטיים ביחס כלפי מבלי שאני יודעת מה הביא לכך? למשל אני זוכרת שהאדם שאתו אני משוחחת רציני ולפתע הוא צוחק או האדם שאתו אני מדברת מחייך ופתאום הוא כועס, אני לא יודעת מה הביא לכך?, זה מאוד מטריד כי אין לי מושג מה אני עושה שגרם לכך? מה ששמתי לב זה שזה קורה כשיש שינוי בהתנהגות כלפי ממה שאני רגילה בדרך כלל לקבל. אני לא יודעת מה עשיתי או מה אמרתי שגרם לכך? דר' גרין מה אתה מייעץ לי לעשות? תודה מראש

שלום בת, הסימפטומים שאת מתארת יכולים לנוע מסיבות רבות ושונות, ואינם מאפיינים דווקא פגיעה פוסט-טראומטית. פוסט-טראומה אינה מחלה והיא מאופיינת על-ידי אוסף של סימפטומים רבים, שכולם משקפים את הפגיעה הקשה בתחושת הביטחון-הקיומים של הנפגעים. כל הלום-קרב או נפגע טראומה סובל מסימפטומים שונים, ואין מכנה משותף מדויק ושווה לכל הנפגעים. כדאי לך לפנות לאיש מקצוע כדי לנסות ולהבין את מקור הקושי, ואת האפשרויות להתמודד איתו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

20/07/2014 | 16:17 | מאת: בת

דר' גרין, האם זה יכול להיות בלק אאוט, כתגובה למצב שאני לא מכירה,למצב שאני לא יודעת אייך להתמודד אני מגיבה ב "אני לא בבית". זאת ההשערה שלי כי מלבד המצבים האלה שבהם אני לא מודעת לתגובותיי ביתר הזמן אני בהחלט בהכרה ומשתדלת להסתיר כל סימן לבעיה נפשית שיש לי כגון חוסר רגש, בלק אאוט וכו'. תודה על התשובה וההתייחסות המהירה דרך אגב רכשתי את ספרך והוא מאוד מועיל

מנהל פורום טראומה והלם-קרב