חבר עם הלם קרב,בבקשה תעזור לי!

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/06/2014 | 12:25 | מאת: דני123

חבר שלי היה בפעילות בחברות לפני שנה וקצת,חבר שלו קיבל כדור בריאה ממש לידו והוא פינה אותו לביה"ח,הוא היה קרוב אליו ויכול היה לחטוף כדור במקומו. אותו חבר נכנס לקומה ויצא ממנה לפני חודשיים. חבר שלי חווה פלאשבקים לאותו היום,שמתבטאים בחלומות או סהרוריות-הוא הלך פעם עם נשק דרוך תוך כדי פלאשבק,הוא כמעט הרים עליי יד וצעק עליי מתוך חום.אני לא רוצה לעוב אותו,אני רוצה לעזור לו להתמודד עם זה.הוא חושב שהפסיכולוג הגדודי מספיק אבל אין שום שיפור במצבו אלא להיפך-התדירות גבוהה יותר.בבקה תעזור לי,מה לעשות ואיך אני יכולה לעזור לו?

שלום דני, לצערי, אי-אפשר לעזור למי שאינו רוצה לקבל עזרה. זה עצוב, משום שזה יכול להימשך כך שנים רבות, עד שיופיע משבר גדול יותר בעוד עשר או עשרים שנים, שישבש את חייו. בשלב כזה יהיה קשה מאוד לסייע לו. עצוב מאוד לשמוע שהצבא יודע על כך וממשיך לאפשר לו להסתובב עם נשק דרוך. זה מאוד מסוכן. התמיכה שלך בו היא העזרה החשובה ביותר שהוא יכול לקבל, אבל אם הוא לא ישתף פעולה ולא ירצה בעזרה, אינני בטוח שכדאי לך להמשיך בקשר איתו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב