שאלה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

26/04/2014 | 20:48 | מאת: חיים

האם מי שחווה פוסט טראומה עקב תאונת עבודה עלולה לעבור במשך הזמן או שזה לכל החיים?

שלום חיים, פוסט-טראומה אינה מחלה, ולכן היא לא 'נרפאת'. פוסט-טראומה היא פגיעה קשה בתחושת הביטחון, וכדי להתמודד איתה צריך לבנות מחדש את תחושת הביטחון, בסביבה אוהבת ותומכת. ללא שיקום של תחושת הביטחון יש סיכוי רב שהתופעות הפוסט-טראומטיות יתגברו ויגרמו למשבר חמור שנים רבות לאחר האירוע. עם זאת, כל אחד חווה באופן שונה את הטראומה ומפתח סיפמטומים שונים, בהתאם לחומרת הפגיעה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב