בלקאאוט

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/03/2014 | 11:23 | מאת: בת

ב"ה שלום לדר' גרין, אני סובלת מפוסט טראומה מזה כמעט 18 שנה וניסיתי את כל מה שיש לרפואה להציע וגם לרפואה המשלימה.עברתי כל מיני שלבים מקיצוניות של חרדות קשות לחוסר רגש עם שינויים במצבי הרוח ללא תחושה.לאחרונה נתקלתי בתופעה שבה למשל אני משוחחת עם מישהו,ששואל אותי אם אני לוקחת כדורים,אני זוכרת שעניתי שלא ,אבל כשהגעתי הביתה התברר לי שאני כן מקבלת טיפול רפואי והייתי צריכה לראות את הכדורים כדי להזכר בכך,מה שמדאיג אותי שבסוף אותה שיחה הרופא נראה המום,אני לא זוכרת מאותה שיחה כלום (חוץ מאשר השאלה על לקיחת הכדורים).אני לא יודעת מה עשיתי ומה אמרתי . אני סובלת מבלק אאוט אבל היה נדמה לי שהם מתרחשים בלי שאני מבחינה בהם,אלא אם אני מנסה להזכר במשהו. עכשו התברר לי שתוך כדי שיחה אני מתנתקת.לולא השינוי במראה פניו של הרופא לא הייתי ערה לכך.השאלה שלי דר גרין האם זה מוכר והאם יש לכך פתרון?

שלום בת, אינני יכול להתייחס למצב האישי שלך, אבל מהיכרות אישית עם פוסט-טראומה אני מודע למצבים של בלק-אאוט ואובדן זיכרון. אני מאמין שההתייחסות לפוסט-טראומה כאל מחלה היא שגויה, ולכן גם ה'טיפול' הפסיכיאטרי או ה'טיפולים' האחרים אינם מועילים. זו הסיבה שפיתחתי את גישת 'האימון הרגשי' (EMOTIONAL TRAINING), שאינו טיפול אלא דרך-חיים, המאפשרת לי, כהלום-קרב, לחיות בשלום עם הסימפטומים הפוסט-טראומטיים ולנהל חיים בריאים ומאושרים, וגם לסייע לרבים הבאים ללמוד ממני את הדרך הזו. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

24/03/2014 | 15:28 | מאת: בת

ב"ה תודה דר גרין על תשובתך, הייתי רוצה להבהיר את שאלתי האם יכול להיות שילוב של בלקאאוט (ניתוק)יחד עם מצב רוח מרומם אופורי" זאת אומרת יכול להיות שאני מנותקת ובמקביל אני במצב רוח מרומם? ושאלה שניה איפה ניתן לקבל פרטים על השיטה שלך? בתודה מראש בת

שלום בת, כן, יכול להיות שילוב כזה, אבל מובן שאין כל אפשרות לייעץ לך על מצבך מבלי להכיר אותך. על גישת האימון הרגשי תוכלי לקרוא באתר שלי: http://www.emotional-training.com/Traumacouples_he.html או בספר 'אימון רגשי': http://www.emotional-training.com/Bookshopemotionh_he.html בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב