טיפול בתקשור

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/03/2014 | 17:49 | מאת: סילבי

התחלתי טיפול בתקשור לפוסט טראומה. עשיתי פתיחה ותקשור עם פירוש חלומות השאלה שלי האם המידע מספיק למתקשרת לקבלת מסר לריפוי שלם? הובטח לי שצמיחה תהיה משמעותית והריפוי מושלם.

שלום סילבי, 'תקשור' אינו 'טיפול' אלא מיסטיקה הקשורה באמונה. ההבטחה ל"ריפוי מושלם" היא שרלטנות והתחזות, וכדאי מאוד להתרחק מ'מטפלים' מסוג זה. גם אנשי מקצוע מוסמכים, כגון פסיכיאטרים או פסיכולוגים, מבטיחים 'טיפול' ו'ריפוי', וכדאי להיזהר. טראומה אינה מחלה, ולכן אי-אפשר לרפא אותה. טראומה היא פגיעה קשה ביותר בתחושת הביטחון, שבלעדיה קשה מאוד לחיות. תחושת ביטחון נוצרת אצל כל ילד במשך שנים רבות, ולא ניתן לשחזר אותה ביום אחד. הדרך היעילה ביותר היא הטיפול ההתנהגותי, שאינו 'טיפול' אך הוא מספק כלים התנהגותיים לרכישת תחושת הביטחון שנפגעה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב