פורום ציוד רפואי לבעיות נשימה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
תסמונת דום נשימה בשינה (sleep apnea) היא הפרעת שינה המתבטאת בהפסקות נשימה בזמן השינה, החוזרת על עצמה פעמים רבות בזמן השינה וגורמת לירידה משמעותית באיכות השינה, עייפות כרונית, ירידה ברמת החמצן בדם וכן גדל הסיכוי למחלות לב וכלי דם. הפורום יעסוק במכשור רפואי שמספק פתרונות לבעיות נשימתיות.
7 הודעות
7 תשובות מומחה

מנהל פורום ציוד רפואי לבעיות נשימה

18/06/2019 | 09:55 | מאת: מיטל

שלום רב, איך מאבחנים דום נשימה ולאיזה רופא צריך לפנות? תודה

שלום לך דום נשימה מאובחן ע"י בדיקת שינה שנעשת ע"י גורם מוסך לכך הנבדק/ת ישן/ה עם מכשיר על היד שבודק את רמת החמצן בדם וכמה הפסקות נשימה בשעה יש לך . לשאלות נוספות מוזמנת לכתוב לי במייל [email protected] בברכה גיא

13/03/2019 | 07:34 | מאת: הרצל

מה המחיר דרך הקופות

שלום הרצל המחיר שונה בכל קופה , לכל קופה יש את ההסדר שלה בנושא דום נשימה ומכשירי CPAP אתה מוזמן ליצור קשר, גיא 0525101818 , אשמח לסייע . יום נעים

30/12/2018 | 11:31 | מאת: אורית

שלום מה ההשלכות שיש לדום נשימה האם זה מסוכן ?

הסיבוכים הנלווים לדום נשימה בשינה דום נשימה בשינה מוכר כמצב רפואי אשר ללא טיפול עלול לגרור סיבוכים שונים: עייפות במשך היום: יקיצות מרובות בלילה עקב הפסקות נשימה, גם אם ברמה לא מודעת, גורמות לעייפות קשה ועצבנות במשך היום ולקשיי ריכוז. לעתים הסובלים מהתופעה נרדמים בקלות בעת צפייה בטלוויזיה ואף בעת ביצוע פעולות הדורשות שמירה על רמת ערנות גבוהה, לרבות בעבודה ובעת נהיגה ברכב. ירידה קוגניטיבית: הפגיעה בשינה במשך הלילה והעלייה ברמת העייפות אצל אנשים עם דום נשימה בשינה עלולים להוביל במצבים מסוימים לפגיעה ביכולת הקוגניטיבית. לילדים עם דום נשימה עלולים להתפתח הפרעת קשב/ הפרעות התנהגות והם עלולים לרדת בהישגי הלימודים בבית הספר. התסמונת המטבולית: דום נשימה בשינה קשורה לצבר תופעות הרפואיות המהווה את ההגדרה של התסמונת המטבולית, לרבות לחץ דם גבוה, רמות גבוהות של כולסטרול, סוכר גבוה בדם וחריגה בהיקף המותניים. לחץ דם גבוה ומחלות לב וכלי דם: ירידה פתאומית ברמות החמצן בדם בעת השינה פוגעת בתפקוד התקין של מערכת הלב וכלי הדם וקשורה בעלייה בסיכון ליתר לחץ דם ולחץ דם ריאתי. לכן, במחקרים שונים דום נשימה בשינה נקשר לסיכון להתקפי לב חוזרים באנשים שעברו אירוע לבבי, הפרעות בקצב הלב כמו פרפור פרוזדורים ושבץ מוחי. אנשים שכבר מוכרים כחולי לב נמצאים בסיכון לתמותה כתוצאה משיבושים בקצב הלב על רקע התסמונת. סוכרת סוג 2: אנשים עם דום נשימה נמצאים בסיכון מוגבר לפתח תנגודת לאינסולין וסוכרת סוג 2. סיבוכים בהרדמה לפעולות רפואיות/ניתוחים: דום נשימה בשינה מעלה את הסיכון לסיבוכים הקשורים בהרדמה בעת ביצוע פעולות רפואיות פולשניות, לרבות ניתוחים. הפרעות בתפקודי כבד: מספר מחקרים העלו כי אנשים עם דום נשימה בשינה נמצאים בסיכון להצטלקות הכבד ולירידה בתפקודי כבד בבדיקות דם ולהתפתחות כבד שומני (nonalcoholic fatty liver disease). פגיעה בעצמות: דום נשימה בשינה עלול להוביל לפגיעה במבנה העצמות ודלדול עצם. מחקר מטייוואן שפורסם ביולי 2014 מצא כי דום נשימה חסימתי בשינה משלש את הסיכון לאוסטיאופורוזיס. פגיעה באיכות השינה של בני הזוג ומצוקה נפשית: דום נשימה בשינה המלווה בנחירות קוליות רמות לסירוגין פוגעת גם באיכות השינה של בני הזוג. כמו כן, מחקרים שונים קשרו בין דום נשימה בשינה למצוקות נפשיות, למשל מחקר אמריקאי משנת 2012 שמצא כי גברים עם דום נשימה בשינה נמצאים בסיכון גבוה פי 2.4 לפתח דיכאון ונשים עם התסמונת נמצאות בסיכון גבוה פי 5 ומעלה לדיכאון.

23/12/2018 | 11:26 | מאת: מיכאל

שלום אני משתמש סיפאפ כמה חודשים ושמעתי שיש פיתרון ליובש בפה האם מדובר במעשיר לחות ?

אכן מדובר במעשיר לחות , מעשיר לחות פעולתו היא למנוע יובש בפה ואספקת אויר לח ונים לדרכי הנשימה כך שלא יתאפשר יובש ותתעורר בבוקר עם פה נעים ורענן .

20/12/2018 | 09:59 | מאת: ירון

שלום רב קיבלתי המלצה למכשיר איך אדע מה ההבדל בינהם ומה מומלץ לי ?

ההבדל בין מכשירי CPAP למכשירי BPAP: באופן כללי ועקרוני: מכשיר CPAP מזרים אוויר בלחץ חיובי מתמשך ובהתאם לסוג המכשיר –לחץ האוויר יכול להיות בדרגת לחץ קבועה או משתנה שעלה ויורדת בהתאמה לאופי נשימת המטופל והתהוות דום נשימה בשינה – שהינה הפרעת נשימה, לכן הטיפול ב- CPAP הוא לאזור הלוע בדרכי נשימה עליונות. מכשיר BPAP –מייצר בפעילותו 2 רמות לחץ חיובי: לחץ גבוה בשלב השאיפה ולחץ נמוך בפער משמעותי בשלב הנשיפה. BPAP מיועד עקרונית לטיפול במחלות ריאה חסימתיות כמו COPD אמפיזמה, וכדומה ותפקידו לדחוף לחץ אוויר גבוה יותר לרקמת הריאה כנגד נוזלים הכלואים בבועיות (כתוצאה מדלקות), זאת כדי לגרום לאוורור גדול יותר בריאה ולאפשר הוצאת נוזלים החוצה לכיוון דרכי נשימה עליונות, וכך גם להשפיע על הענות הריאה והאלסטיות שלה לניפוח אוויר. ההבדלים בין המכשירים: טווח הלחצים ב CPAP נמוך יותר : 4-20 ס"מ –מים- ומיועד לשימוש בהפרעות נשימה בשינה. טווח הלחצים ב BPAP גבוה יותר : 4-35 ס"מ-מים- ומיועד לטיפול בדרך כלל במחלות ריאה חסימתיות. לעיתים ולפי אבחנת הרופא ניתן להמליץ על שימוש ב BPAP למטופלים שאובחנו כסובלים מדום נשימה בשינה בלבד – עקב אי הסתגלות למכשיר CPAP ובשל הקושי בגופם להתמודד עם נשיפה כנגד לחץ קבוע. מכשיר BPAP יקל עבורם את השימוש באופן משמעותי.

17/12/2018 | 10:31 | מאת: מיכאל

יש לי מסיכה איך אוכל לנקות אותה ?

את מסיכת הסיפאפ ניתן לנקות ע"י מגבונים לחים או ע"י שטיפה וחיטויי במים וסבון .

10/12/2018 | 10:17 | מאת: גידי

כיצד בוחרים מכשיר CPAP מומלץ?

לאחר המלצה של רופא על שימוש בCPAP מופנה המטופל לטכנאי הנשמה לצורך התחברות ניסיונית למכשיר למשך כשבוע לערך ולאחר מכן יפרוק הטכנאי מהמכשיר את נתוני השימוש ויקבע את שיטת העבודה (לחץ קבוע או משתנה)וטווח הלחצים שיש לכוון במכשיר הCPAP . מכיוון שעיקר העניין בשימוש בCPAP הינו החיבור בין המסכה לפניו של המטופל חשוב והכרחי כי טכנאי הנשמה מוסמך בעל נסיון רלוונטי יבצע את החיבור הראשון של CPAP למטופל ויבחר את המסכה המתאימה והנוחה ביותר למטופל.