פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת

אורטיקירה היא תפרחת המורכבת מנגעים מורמים אדומים ומגרדים על פני העור (הנגעים דומים לאלו המופיעים בעקבות עקיצות יתושים). התפרחת כרוכה לרוב בסבל יומיומי רב. המילה "כרונית" מתיחסת לאלמנט הזמן, כלומר תפרחת אורטקיריאלית המופיעה מעל 6 שבועות נחשבת "אורטיקירה כרונית". מדובר במחלה די שכיחה (2-1 אחוזים מהאכלוסייה הכללית). אורטיקירה כרונית בד"כ אינה נובעת מרגישות/תגובה אלרגית לגורם חיצוני (כגון סבון, אבקת כביסה, מזון וכדומה), אלא מדובר במחלה פנימית הנובעת מליקוי במערכת החיסון. האבחנה בין סוגי האורטיקריה היא מורכבת, כמו גם התאמת הטיפול בה לכל מטופל, לכן חשוב כי הלוקים במחלה יעברו בירור ויהיו במעקב של רופא מומחה לאלרגיה. בשנים האחרונות חלה פריצת דרך בנושא הטיפול באורטיקירה, כאשר הוכנס טיפול ביולוגי (Omalizumab= Xolair) לסל הבריאות בישראל בשנת 2015, ואף נכתבו קווים מנחים לטיפול בחולים. לסיכום יש פתרון למחלה. מוזמנים לכתוב לפורום מטופלים הסובלים או חשודים כלוקים באורטקריה (בעברית: חרלת או סרפדת) כרונית. .
156 הודעות
151 תשובות מומחה

מנהל פורום אורטיקריה - סרפדת, חרלת

15/04/2024 | 11:17 | מאת: סהר

היי, בן 19 בריא בדרך כלל כבר שנה סובל מתסמינים שבאים והולכים שמתבטאים בעקצוצים כואבים ומטורפים בפלג גוף עליון ולעיתים מתחת לזה. בעיקר בעת חשיפה לחום, מקלחות חמות, כל גורם חיצוני שגורם לי להתרגש ולהיבהל (מה שמעלה לי את חום הגוף). יש תקופות שקטות לגמרי שכאילו אין ולפעמים כן. חשוב לציין שברוב המוחלט אין ביטוי עורי בעיקר כי אני כהה עור ולפעמים נראת אדמומיות קלה אך מאוד קשה להבחין בה, ניתן בעיקר שאני מתגרד. תמיד חשבו שזה סיפור נוירולוגי אך לא מצאו גורם. האם זה יכול להתאים לאורטיקריה ? אתמול לקחתי טלפסט והרגשתי הקלה בתסמינים.

15/04/2024 | 20:23 | מאת: דר רמית מעוז סגל

עשוי להתאים

26/03/2024 | 17:14 | מאת: ערן

היי. במשך 8 שנים אני סובל מסרפדת שמבוטאת 95% מהזמן בגרד בעיקר במפשעה וברגליים. כאשר יש לי מחלת חום או מאמץ גופני גדול בדרך כלל יש גם התפרצות של נגעים על הגוף שחולפים לאחר כמה ימים. לוקח טלפסט באופן יומי לרוב. רציתי לברר האם זה שרוב המופעים מתבטאים בגירוד יכולים להעיד על כך שיש כאן בעיה נוספת \ שונה מהאבחון או שיש גם מקרים כאלה עם סרפדת?

קיימים מקרים של תפרחת מעורבת- גם אורטיקריה וגם אקזמה ממגע או אחרת.

14/03/2024 | 21:24 | מאת: לוי שרה מוניק

האם מותר לקחת שתי כדורים ביום? זה השפיע עלי כדור אחד בערך 6 שעות..אני רוצה לקחת שוב ...ואני גם לוקחת כרגע augmentim אנטיביוטיקה ..האם אין התנגשות

בתחילת שבוע שעבר רופא עור אבחן אצלי אורטיקריה. הפריחה היתה חמורה, כתמים אדומים בשטחים נרחבים של הגוף. הוא הנחה אותי לקחת פרדניזון למשך 6 ימים, בכל יום 2 כדורים. אציין שביומיים מתוכם לקחתי 3 כדורים כי הפריחה חזרה. יום שבת היה היום האחרון בו לקחתי פרדניזון. ביום ראשון פניתי לרופא עור אחר כדי לשאול אם להמשיך את הכדורים (הפריחה חלפה), והוא לפי התמונות ששלחתי אמר שהוא לא יכול לקבוע שמדובר בכלל באורטיקריה, והמליץ להפסיק מיד לקחת פרדניזון ולעבור לאריוס במידה והפריחה חוזרת. יום למחרת, החלה לי בגוף תחושה של חולשה קיצונית וכאבי שרירים בכל הגוף. התחושה מלווה אותי עד עכשיו, תחושה של חולי חולשה וכאבים. אני חושש שזה קשור להפסקת הפרדניזון ושיכול לקרות לי משהו חמור. פניתי לרופא משפחה אונליין והוא התייחס אליי בזלזול גמור ואמר לחכות כמה ימים ואם זה ממשיך לפנות לרופא המטפל וניתק לי בפנים. יש לי מחר תור לרופא המשפחה, אני מתלבט אם לפנות למיון. התחושה הזאת מלווה אותי כבר 3 ימים. אשמח ממש לקבל עזרה וייעוץ!

הי. תחושה של חולשה היא תופעה נפוצה אחרי גמילה מסטרואידים. בעיקר עם ההפסקה היתה לא הדרגתית

27/02/2024 | 13:48 | מאת: מירב

אורטיקריה מתפרצת אצלי אחת לכמה חודשים ולרוב אני פשוט סובלת ונותנת לזה לעבור לבד ללא טיפול. הפעם התפרצה באיזור הירך בצורת פסים ארוכים ומגרד לי בצורה נוראית. איזו משחה ניתן לשים כדי להקל על הגירוד ?

לרוב טיפול במשחות לא עוזר ככ לאורטיקריה כרונית אנא פני לייעוץ רפואי

25/02/2024 | 12:23 | מאת: מיכל

שלום, מזה כחודש אני עם אורטיקריה/סרפדת קלה שלא עברה לחלוטין. האם יש מניעה לנסוע לחו"ל עם התופעה? תודה

זה תלוי בחומרת התפרחת . בכל מקרה הייתי מצטיידת בתרופות למקרה שיחמיר

09/01/2024 | 09:47 | מאת: אילנית

פצעים שהתחילו כמו עקיצות התפשטו בכל הגוף תוך יום וחצי. רופא המשפחה אמר בהתחלה שזו תגובה אלרגית. אחרי יום נוסף שהסימנים התפשטו לאזורים נרחבים אמר שזה נקרא אורטיקריה ופשוט לחכות שיעבור.מהי המחלה הזאת והאם אין משהו שיכול להקל את הגירוד ? תודה

זה נשמע מתאים לאורטיקריה לרוב הטיפול מתבסס על אנטיהסטמינים שמקלים מאד על הגרד במקרים קשים ניתן לתת גם סטרואידם ססטמיים

02/01/2024 | 10:31 | מאת: גילה

שלום, אני בשבוע 8 להיריון ופעם ראשונה יש לי התפרצויות של אורטיקריה בלילות האם יש קשר בין הדברים? האם אפשר לצפות מתי יפסיקו ההתקפים? תודה

26/12/2023 | 20:46 | מאת: מאיה

היי, יש לי אנגיואדמה נרכשת ואני אלרגית לכדורים ממשפחת NSAIDS מטופלת בכדורי טלפסט רוצה לעשות חומצה הילאורונית בשפתיים ובוטוקס באיזורים שונים בפנים. האם מותר לעשות? והאם כדאי לקחת מספר ימים לפני סטרואידים? ( פרדניזון) - יש לציין בזמן התקף לוקחת כ 2 כדורים באישור רופא אלרגולוג אודה לתשובתכם תודה

הי . כדי לענות לך על מידת הסיכון להתלקחות סביב הזרקת SKIN FILLERS אני זקוקה למידע נוסף אנא הגיעי ליעוץ פרטני במרפאה או פני לאלרגולוג שמטפל בך

שלום רב, אני סובלת מאורתיקריה כבר כשנה. נוטלת בילקסטן 40 מג כשיש פריחה , לאחר טיפול קצר בציקלוספורין שלא עזר ואף החמיר מאוד את הפריחות והגרד רשמו לי טיפול ביולוגי כעט כבר חודשיים על קסולייר 300 מג , ואני מרגישה שהטיפול העלה את התדירות של הופעת הפריחות והגרד אבל הוריד במעט את החומרה שלהן. האם זה הגיוני שהגוף מגיב ככה?

יש מקרים דומים אבל בודדים לרוב זה משתפר עם המשך הטיפול

25/12/2023 | 09:55 | מאת: ענת

שלום אני סובלת מבעיות מתמשכות בעור באופן תדיר מעור יבש מאוד בעיקר בכפות ידיים ולתקופות גם גרד באצבעות הידיים עד הופעות שלפוחיות קטנות מאז ההריון השני ועד כה ( שנה) יש לי התקפי גרד ועיקצוץ באמות הידיים , לא נראים ממש נגעים אלא שמעבירים יד על העור מרגישים תחושה גבשושית כזו אני מורחת קרם ליובש וזה לא עוזר מה כדי לעשות על מנת לטפל ?

צריך לאבחן את התפרחת- כדאי להגיע ליעוץ במרפאה אשמח לעזור

21/12/2023 | 09:40 | מאת: ורד

שלום, האם ניתן לעשות קעקוע כשאני מאובחנת עם אורטיקריה פיגמנטוזה? אני לא מטופלת בשום דרך כי הביטוי קוסמטי בלבד (נקודות שנראות על פני העור). תודה

אין על זה מידע מסודר בסםרות הרפואית אם את מחליטה לעשות הייתי מציעה לנסות במקום נסתר בכמות קטנה מאד ולעקוב כמה שבועות כדי לראות שלא מתפתחת תגובה עורית

19/12/2023 | 09:52 | מאת: לנה

סובלת מאורטיקריה כרונית קשה וחולת סכרת סוג 1. מטופלת ב 4 טלפסט,1 סינגולייר ומזה 6 חודשים מטופלת בזריקת זולייר 2 × 150 מג' ללא שום הטבה. לאחר שעברתי הרבה בדיקות דם ותרביות ללא ממצאים חיוביים, הומלץ לי לעבור לשימוש בציקלוספורין. מה הן ההשלכות של שימוש בתרופה זו על חיי היום יום. תודה

הטיפול בציקלוספורין הנו יעיל וגם יחסית בטוח אבל נדרש מעקב של בדיקות דם מדידות לחץ דם וכו - אנא קבלי הנחיות מהרופא המטפל שלך

18/12/2023 | 10:02 | מאת: נירית

שלום, אני סובלת מלופוס בעיקר מעבדתי, ולצערי מאורטיקריה שבאה והולכת כבר קרוב ל 12 שנים.. כעת נמצאת בהתפרצות חריפה של האורטיקריה שנמשכת כבר לפחות 5 חודשים. האם יכול להיות קשר בין לופוס לאורטיקריה? בנוסף התחלתי טיפול ב xolair ולצערי אין הטבה לאחר הטיפול השני, אם כי יש החמרה.. האם יש פתרון נוסף? סובלת נורא תודה רבה מראש

כן יש קשר בין לופוס ואורטיקריה יש מקום לשקול טיפולים נוספים

24/07/2020 | 14:22 | מאת: איציק

שלום בן 51 בריא שלשום שמתי לב לכמה סמנים אדומים כמו משיחה של מכחול באזור המותן וסמן אחד ארוך מהמותן לכוון החזה בעובי 1סמ , ממש מוזר מה זה יכול להיות ?זה לא מגרד אבל יש גם קצת שלפוחיות קטנות על זה .מלחיץ אותי.

24/07/2020 | 21:06 | מאת: איציק

רוצה לציין שיום לפניי הייתי במסלול בצפון הארץ ,הלכנו בתוך נחל עם שיחים והיתי בלי חולצה אבל לא זכור לי שנשרטתי או משהו כזה

התגובה המתןוארת מתאימה לתופעה שנקראת "דרמטוגרפיזם " בד"כ תרופות אנטיהסטמיניות עוזרות

שלום, בת 65, סובלת מאפילפסיה ופירפור פרוזדורים, מטופלת ב פרדקסה, אוספולוט, פריזיום, וימפאט ,קרדילוק, פרפנן, ויטמין די, מזה כשבועיים סובלת מגרד בכל הגוף, עם פריחה רק בידיים וברגליים, הפריחה באה ונעלמת, התחלתי לקחת טלפסט 180 , פעם ביום, ביומיים הראשונים הגרד פסק, אך הוא חזר,הפריחה יוצאת על העור ואחרי כמה זמן נעלמת ושוב חוזרת, הפריחה לא השתנתה בעיקבות נטילת טלפסט, מה אני יכולה לעשות להקל על מצבי? ממה זה נובע? מעדיפה לא לצאת מהבית בעת הזו, תודה

כדאי לראות את התפרחת ולנסות להבין האם נוסעת מאחת התרופות שלך או אכן אורטיקריה ואז להתאים טיפול

20/05/2020 | 02:03 | מאת: מאיה

היי אני בת 20 כבר שבעה חודשים סובלת מאורטיקריה כרונית, נגעים שנראים כמו שריטות ועקיצות סובלת מגרד מטורף שהורס לי את שגרת היומיום. הייתי אצל כמה רופאים טיפולים שהסתיימו במרשם לכדורי טלפסט שלא עוזרים לי. הגרד בלתי נסבל איך אני מעלימה את זה איזה טיפול אני צריכה בשביל שזה יעלם לי מהחיים ??

יש כיום טיפולים נוספים (חוץ מאנטיהסטמינים) כגון טיפול ביולוגי ותרופות נוספות- אני ממליצה להגיע ליעוץ

29/03/2020 | 04:21 | מאת: ....

שלום רב בת 22 סובלת מאורטקריה כמעט שנתיים בעיקר ולרוב זה באזור כפות הרגליים והידיים מטופלת בטלפסט 180 3-4 פעמים ביום מתחזק בעיקר בלילה רציתי לציין שמתנפחות לי הרגליים עם הרגשה של שריפה בעיקר אחרי מאמץ האם יש טיפול אחר? האם נטילת תרופה זו לתקופה ארוכה תשפיע על דברים אחרים בגוף!? תודה

יש טיפולים שונים וטובים לאורטיקריה כרונית כדאי להשלים ברור ולהגיע למרפאת אלרגיה להתאמת טיפול

לאחר תקופה מרובה של לחץ, התפרצה לי סבוריאה בקרקפת ( בחיים לא היה לי עד התקופה האחרונה)לאחר זמן מה התחיל לי גם כמה פצעים באזור החזה והידיים העליונות, האם סבוריאה יכולה להתפרץ באמצע החיים? (שמתי לב שלאחותי הקטנה בת ה3 גם יש פתאום) או האם יש טריגר לכך מלבד הלחץ הנפשי הרב שהיה לי. עברתי בדיקת hiv וכדומה

פורום זה לא עוסק בסבוריאה. לשאלתך טריגר נפשי בהחלט יכול לגרום להתפרצות.

28/12/2019 | 21:37 | מאת: שיראל

לפני כמספר חודשים התחלתי להתעורר עם אורטיקריה מפושטת באזור הבטן בכל בוקר. תחילה חשבתי שיש לי מזיקים במיטה או בחדר, אבל לאחר החלפת רהיטים, הבאת מדבירים לבדיקה וגם כיבוס כל הבגדים בהרתחה שללו את אופציית המזיקים. מפעם לפעם האורטיקריה רק מתגברת. מתפשטת בעיקר בבטן, רגליים, גב, ולאחרונה גם התחילה בידיים ובצוואר. עוברת לאחר כמה שעות עם טיפול בפיניסטיל ופרדניזון. (ככל שעבר הזמן גם ההשפעה לוקחת זמן רב יותר). קבעתי תור לבירור מרפאת אלרגיה, אבל אני מיואשת. האם ייתכן שאני אלרגית לכותנה? גם המצעים שאני ישנה עליהם וגם הבגדים שאני לובשת עשויים כותנה. בנוסף, זה קורה רק בלילה. איך זה יכול להיות? אציין כי טסתי לחול באמצע התקופה (כחודשיים לאחר תחילת הסרפדת, ושם לא הייתה לי פריחה כלל, רק פעם 1 כשלבשתי בגד ים (שכבר לבשתי בעבר, ומיד לקחתי פיניסטיל וזה עבר) כעת שחזרתי לארץ, שוב הכל חזר. אשמח לתשובה, תודה

פחות סביר שזו אלרגיה לכותנה, את זקוקה לטיפול ולייעוץ אלרגולוג בהקדם

15/04/2020 | 01:31 | מאת: מיכל

הייהאם גילת ממה היה בסוף הגרד? האם כינמת או אלרגיה ,משהו אחר? זה עבר לך? במה את-ה מטפל, המלצות חטיפים יתקבלו בברכה, סובלת מאוד כבר שבועיים רצוף

30/08/2020 | 11:24 | מאת: סתיו

היי, בדיוק אותו מקרה. האם זה חלף? מה הטיפול שהמליצו לך? אשמח להמלצות 🙏🏻

24/12/2019 | 20:05 | מאת: חרלת סרפדת

היי אני בת 42סובלת מיזה שנים מאורטיקריה קשה מאוד עד למצב שהגעתי עם תסחיף ריאתי אני שנה וחצי עם טיפולים ביולוגים וכדורים אנטיהסטמינים וסטרואידים כבר חמישה חודשים שהגוף לא מגיב לכלום אני כבר לא יודעת מה לעשות העלו לי את המינון של הטיפולים ועדיין אני עם אורטיקריה קשה הרופאים אומרים שאין להם מה לעשות איתי ואיך לטפל בי ומה שנשאר זה טיפול הכימי שאני ממש מפחדת לעשות שגם ככה המערכת החיסונית שלי חלשה מאוד תעזרי לי בבקשה מה עוד צריך לעשות

אשמח לעזור לך. את מוזמנת לתאם ביקור במרפאה

31/12/2019 | 21:22 | מאת: חרלת סרפדת

אני השמח להגיע אליך תודה על שענית לי (:

לצערי גם הטיפולים הביולוגים לא עוזר ביכלל היתי מקבלת 300 ועכשיו 450 ואני עדין שותה פריטניזון 80 ופנרגן טלפסט 180

קיימטת תפרחות משולבות עם מרכיב אוטואימוני ולפעמים יידרש טיפול נוסף לזולייר- כדאי להגיע ליעוץ

שלום! האם ליכן פלנס מחלת עור אדיוטופית מקבלת את אותו טיפול והאם גרד בקרקפת כרוני שיך לאותה קטגוריה

שתי המחלות הן אוטואימונית הטיפול הוא שונה

02/12/2019 | 11:56 | מאת: נילי

האם חלב קוקוס גורם לגירויים בעור עקב אורטיקריה? אני מרגישה שכל פעם שאני שותה/אוכלת חלב קוקוס, מתחילים עקצוצים, גרודים ואדמומיות.

זה מאד אינדוודואלי. כדאי להשלים טסטים לקווקז אצל אלרגולוג

שלום, הנני סובל מזה אורטיקריה כרונית ומטופל בטלפאסט ללא הועיל,. איכות חיי ירדה מאוד עקב הגרד הבלתי פוסק והנגעים,האם קיים טיפול יעיל?רופא העור הפנה אותי לבדיקת אלרגיה...

באופן עקרוני אין צורך בבדיקות אלרגיה באורטיקריה כרונית. במידה ואינך מגיב מספיק טוב לטלפסט ניתן לעלות מינון טלפסט. כדאי לפנות לאל רגולוס מומחה לקבלת הנחיות להמשך טיפול ובירור

30/10/2019 | 20:43 | מאת: אלרגיה רב מערכתית

שמי מיקי אני סובלת מגרד קשה ביותר מלווה בנגעים אדומים וקשקשת בכל הגוף, לקחתי כל טיפול אפשרי אנטיהיסטמינים למיניהם פי ארבע, תוצאת בדיקת ה IGE מראה 1266 , נאמר לי שהרמה גבוהה מאד . התחלתי טיפול בקסוליר במינון של 300 , את הזריקה קבלתי שתי פעמים ושיפור אין עדיין אני ממשיכה להתגרד הגוף מעקצץ מאד וגם שורף מבפנים, שאלתי האם הקסוליר מתאים לסוג האלרגיה שלי ? לא יודעים למה אני אלרגית , חשבתי אולי יש לי סבוריאה מכיוון שיש לי קשקשת בצורת כדורים קטנטנים ולבנים . לציין ששיניתי את כל התזונה שלי בהמלצת נטורופט וירדתי 10 ק״ג בחודשים אך לצערי מצבי לא השתפר. כמה זמן לוקח ל קסולייר להשפיע על המצב הקשה שאני נמצאת. האם יש טיפולים חדשים שיכולים לדכא את הגרד הנגעים האדומים והקשקשת שהפכה לי את החיים. אודה לתשובה בהקדם.

התגובה לזולייר היא אינדבדואלית- יש כאלו שמגיבים מייד ויש כאלו שלוקח להם 2-3 חודשים להגיע לשיפור באורטקירה. במידה ואת חושדת שזו לא האבחנה הנכונה ממליצה על פנייה למומחה אלררגיה ואימונולוגיה שבקיא בטיפול במחלה

היי לילד שלי יש אוריטיקריה ונכון לעכשיו 11 בלילה התנפחה לו השפה. מה עלי לעשות ? צירפתי תמונה.

הנפיחות בשפה היא ככל הנראה חלק מהאורטיקריה (40% מהחולים באורטקירה מפתחים גם אנגיואדמה) כדאי שתפני למומחה אלרגיה ואימונולוגיה לצורך הנחיות וברור נוסף

היי. תודה. יש לך המלצה על מומחה מסוים ? לא משנה מהיכן בארץ.

05/10/2019 | 08:08 | מאת: יעל

אני סובלת מזה כשנה מדרמוגרפיק אורטיקריה. האם הטיפול החדש מתאים גם לזה? האם המחלה יכולה פשוט לעבור כפי שהתחילה?

בד"כ לאחר שנה של תפרחת נהוג לאמר מדובר במחלה כרונית שכנראה לא תחלוף בחודשים הקרובים. הטיפול כמובן נמצא יעיל גם לאורטיקירה דרמוגרפית

27/09/2019 | 14:29 | מאת: ינון

שלום, מטופל כבר 3 חודשים בקיורטן 40MG כל יום כדור בערב אחרי האוכל. לפני כשישה ימים צץ לי בעור גירוד אחרי מקלחת, זה התחיל בגירוד חזק ביידיים שנהיה אדום ולאחר מכן יום אחרי הגרד התחיל לעבור ממקום למקום בכל הגוף כולל שיער אוזן הכל מהכל דומה לאורטיקריה הלכתי לרופא עור והוא רשם לי היסטזמין ומשחה שניהם לא עזרו רשם לי את ההיסטזמין ל30 יום לוקח כבר 6 יום היה יום אחד בשבוע שהרגשתי ממש הקלה ובקושי הרגשתי את הגירוד אבל היום הוא חזר שוב האם יכול להיות שזה מהכדורים של הריקוטן שאני לוקח? אבל הגיוני שתופעות לוואי מופיעות אחרי 3 חודשים? אשמח לחוות דעת בנושא תודה ד"ר

27/09/2019 | 14:30 | מאת: ינוו

שכחתי לציין שמופיע גם כמו פריחה כזאת לפעמים פריחה שבאה והולכת כמו אדום כזה על העור בידיים

בהחלט יכול להיות חלק מרגישות יתר לתרופה.

22/10/2019 | 10:30 | מאת: דר מעוז סגל

בהחלט יכולה להיות תופעת לוואי של רואקוטן

17/09/2019 | 11:30 | מאת: תקוה אזולאי

היכן מקבלת פציינתים חוץ מכפר סבא?ולאזה קופות חולים שייכת (אני רוצה ללכת פרטי) אבל חשוב לדעת תודה

את מוזמנת לפנות לטל המרפאה 0733700700 לקבלת פרטים

10/09/2019 | 21:17 | מאת: רוני

הי קוראים לי רוני בת 15. כמעט כל יום אני חווה תחושת גירוד בכל מיני איזורים אקראיים בגוף וזה נוצר בלי שום סיבה. זה מרגיש כמו עקיצות שפשוט חייבים לגרד אבל אין שם באמת כלום ואני לא מבינה ממה זה נגרם ואיך למנוע את זה.

בבקשה להגיע לבדיקה לצורך אבחון ומתן טיפול

האם הזריקה הביולוגית נותנת מענה גם לאטופיק?

יש טיפול ביולוגי גם לאטופיק דרמטיטיס

05/09/2019 | 09:22 | מאת: אילנית

שלום דר , בת 45, מזה כשנתיים לוקחת כל בוקר טלפאסט 180 .בחודשים האחרונים מרגישה בנוסף לגרד תחושת צריבה וחום פנימי ( נבדקתי מבחינה הורמונאלית ולא נמצאת עדין בסקאלה של טרום מנאופזה). האם יש קשר ( לא כל היום בעיקר בשעות הערב ) לאורטיקריה ? כמו כן , האם לאחר שנתיים של טיפול מומלץ ללכת למומחה ולעשות בדיקות דם ? האם התרופה פוגעת בגוף מעבר ליעילותה , שהרי נלקחת על בסיס יומיומי . תודה

טלפסט היא תרופה עם פרופיל בטיחות גבוה. לגבי שאלתך - בהחלט כדאי לפנות למומחה לאלרגיה ואימונולוגיה

27/08/2019 | 22:50 | מאת: יואב

שלום דר ; היום במסגרת עבודתי עבדתי כאשר הברכיים שלי נוגעות בריצפה (בערך שעה כמו רצף שמרצף) לאחר שעתיים קיבלי גירוד עז בשתי הברכיים וגם מאחור בקו הברכיים - זה מגרד ותחושת חום - האם זה נובע מהלחץ שהפעל על הברכיים? באיזו תופעה מדובר

כן . בכפוף לכמה זמן האדמומיות והגרד נמשכו

06/09/2019 | 00:14 | מאת: יואב

זה נמשך משהו כמו 8 שעות בערך ,זה גם התפתח לאט , במהלך הגרד גם הרגשתי נפיחות בברכיים ,לא בצקת אבל נפיחות

שלום ד״ר סובל מזה 4 חודשים מסרפדת לוקח לורסטין שמשתק את התסמינים בוצרה טובה ,מדי פעם מנסה להפסיק את הטיפול אבל אז התסמינים חוזרים דיי מהר, בפעם האחרונה שניסיתי להפסיק קרה משהו מפתיע ובמשך 5 ימים לא היו תסמינים וכך גם ביום החמישי ,אולם בליל היום השישי התסמינים חזרו , שמתי לב שבאותו לילה שתיתי בירה לבנה ,דבר שאני לא נוהג לעשות בכלל !! האם שתיית הבירה העירה את הסרפדת ??? או שז ה מיקרי - תודה ויום טוב

המשמעות היא שלא חלה הפוגה במחלה ועליך להמשיך טיפול. לגבי הבירה- ייתכן שזה מקרי אבל אלכוהול בחלק מהחולים עלול לגרום להתלקחות. בברכה

18/08/2019 | 11:59 | מאת: בר בן שוהם

שלום, השאלה שלי היא האם אורטוקריה כרונית משפיעה על גיוס לצהל ועל הפרופיל במידה ואני כבר חייל שמשרת בצהל תודה רבה

הי זה תלוי בחומרה ובנוכחות של התקפי אנגיואדמה .

מצרף תמונהשל פריחה - האם סרפדת ?

לא הצלחתי לפתוח את הקובץ.

11/08/2019 | 12:35 | מאת: לינוי

יש לי סרפדת כרונית והרופא אלרגיה אחרי בדיקת אלרגיה אמר שאני לא אלרגית לכלום מותר לעשות עם הסרפדת החלקה אורגנית?

אורטיקריה היא מחלה אימונולוגית ברוב המקרים לא מדובר באלרגיה. לגבי החלקה במידה ולא היו לך תגובות בעבר את יכולה לנסות

07/08/2019 | 11:04 | מאת: ריבי

שלום, ביתי בת ה9 נמצאה לאחרונה אלרגית לקרדית האבק. נחשפנו לטיפול במכשיר bio nett המבוסס על קרני אינפרא אדום לאף בעצימות נמכה. האם המכשיר מוכר לך? והאם קיימת סכנה בימוש באינפרא אדום לילדה בת 9?

המכשיר אינו מוכר לי

בשבועות האחרונים סובלת מהאלרגיה ומטופלת בטלספט וטיפות טינדן ,שלא תמיד יעילות ולוקח לפעמים יותר משעה עד שמתחיל להשפיע לכמה שעות בודדות שמתי לב שגם בגרון אני מרגישה לפעמים נפיחות וקושי לבלוע כמו בדלקת גרון ולאחר כמה שעות עובר. כמן כן מתנפחות הפנים מידי פעם ,היום גם הזרוע התנפחה ושתי הידיים כואבות מאוד, מידי פעם מרגישה כמו כדור תקוע בוושט ולפעמים כאבי בטן מוזרים אני סובלת מאסתמה אלרגית ובשבועות האחרונים התדירות עלתה משמעותית. קיצר כל גופי יוצא נגדי. האם יש טיפול אפקטיבי לזה ??

נשמע שאת סובלת מאורטיקריה ואנגיואדמה. עליך להגיע בהקדם להערכה רפואית על מנת להתאים טיפול עבורך

19/07/2019 | 00:32 | מאת: ענבל

שלום וברכה בת 37 עם הבכור שלי בן 7 עברתי טיפולי פוריות 3 שנים ומאז סובלת מאורטיקריה ממאמץ פיזי, בשנתיים האחרונות סובלת באופן רצוף מהריון של הקטנה רק שלאחרונה נורא נורא החמיר יש מצבים שהייתי גוררת עצמי על הרצפה כי לא יכולתי לעמוד על הרגליים מבצקות כואבות ולא ישנה כבר שנתיים רצוף בגלל גירודים כואבים עם בצקות נוראיות בד"כ מתעוררת בבוקר הרבה פחות אבל עדיין כואב וקשה. אתמול אובחנתי ביד המקרה/גורל בחיידקת הליקובקטר פיילורי, הבנתי שיש קשר בין החיידק לאורטיקריה? כרגע מטופלת ב3000 מג אנטיביוטיקה ביום אחרי יומיים ודווקא היום החלה החמרה נוראית. אז. שאלתי היא האם זה מוכר בביטוח לאומי כי אין ספק שזה פוגם ביכולתי לעבוד (לא יכולה לעמוד הרבה וישיבה ממושכת גורמת לי לבצקות גם בישבנים) והאם מניסיונך האבחנה של החיידק ואנטיביוטיקה שקיבלתי יעזרו לי לחזור "לחיים"???

19/07/2019 | 00:45 | מאת: ענבל

חשוב לציין במהלך כל הזמן הזה ה טלפאסט עזר לי באופן יחסי, חייתי עליו תקופה ארוכה גם במהלך ההריון אף רופא לא המליץ לי על זריקות חוץ מאחד לפני שבועיים פעם ראשונה אך הרופא עור אמר שזה לא יעזור ומייד הפנה לבדיקת נשיפה של הליקובקטור כל שיוצא שחוץ מאלרג'יקס (שלא עוזר בכלל) וטלפאסט לא קיבלתי שום תרופה מה גם שהאלרגולוג תמיד אמר לי באופן חד משמעי זה מה יש תשרדי את זה עם טלפאסט וזהו.... לא הגיוני שכל ערב בוכה מכאבים ולא ישנה בגלל זה ומגרד איום (כבר יש פצעים וצלקות מרוב גירודים)

בעבר הוכח קיומו של קשר מסויים לחיידק הליקובקטר פילורי אבל ברוב המקרים המחלה ממשיכה גם אחרי מיגור החיידק . עליך להגיע לייעוץ נשמע שאת זקוקה לטיפול

יכולה להיות החמרה באורטיקריה כשיש בגוף זיהום , גם ללא קשר לאנטיביוטיקה . ולפעמים זו תגובה אלרגית לאנטיביוטיקה .

שלום.. הפריחה/פצע ברגל של בני בן ה11 לא חולפת כבר יותר מחודשיים. כרגע מטפלים במשחה אנטיביוטית מופירוסין (אין הטבה נראית לעין). אשמח לאבחנה.. תודה, אבי.

לא ניתן להגיע לאבחנה בלי בדיקה גופנית

09/07/2019 | 11:11 | מאת: צבי

האם זו סרפדת ?

לא הצלחתי לראות את התמונה לצערי

09/07/2019 | 10:42 | מאת: מאיר

לורסטין מאוד עוזר לי עם סרפדת- האם יש בעייה בלקיחת לורסטין 10mg לתקופה ארוכה?

לא

06/07/2019 | 11:37 | מאת: אשר

מזה כשנתיים אחת או פעמיים בחודש יוצאת יבלת אדמומית מלווה בעיקצוץ קל ותוך 24 שעות נעלמת. רופאת העור שלי התייחסה לזה בביטול - אבל, אני מודאג ומבקש להתייעץ מה לעשות.

כדאי להתייעץ עם רופא עור

04/07/2019 | 10:38 | מאת: יהודה

עשיתי בדיקת אלרגיה בהדסה עין כרם ולא והיה לי אלרגיה רק לאבק וזהו והגירויים בעור והנפיחות אחרי גירוד עדיין ממשיכים האם זה בגלל האלרגיה לאבק? ואם יש דרך לצאת מזה תודה רבה

שלום. לפעמים יש תסמנינים כאלו על רקע רגישות ל'קדיות האבק. יש כמה דרכי טיפול אפשריות עליך להגיע לבדיקה נוספת כדי לבדוק איז\ה טיפול מתאים עבורך

שלום רב, לא בטוח כלכך אם קשור לפה אך מקווה שתוכלי לעזור לי אני בן 20 בצבא והתחיל לי לא מזמן גירוד מטורף ברגליים. בהתחלה חשבתי שזה פרעושים (בבית יש לי 2 חתולים ובאמת ראיתי על הרגליים לעתים פרעושים) אך כרגע אני סוגר בצבא כבר תקופה והגירוד לא מפסיק. כתוצאה מהגירוד נוצרו ממש פצעים יחסית גדולים והעור מסביב לא נראה עם סימן של פריחה או אדמומיות, פשוט יש ממש פצעים גדולים רק באיזור הכפות רגליים עד לגובה הגרב בערך. לחלקם יש נפיחות מסביב ובדרך כלל כשהם מתחילים הם נהיה רטובים ולא מדם עוד דבר שחשוב לי לציין שהגירוד ממש מתגבר בעת מגע, כלומר אם אגע בכף הרגל באיזורי הפצעי או ליד יתחיל לי הגירוד שוב. תודה רבה

שלום לך- אני מניחה לפי התאור שמדובר בזיהום עורי אולי פטרת. גש להבדק

03/06/2019 | 11:19 | מאת: מיואשת?

בת 48. סובלת מגיל 28 מתת פעילות בלוטת התריס (השימוטו). מגיל 40 חשד לסיוגרן (תסמינים קלינים ברורים אך ללא הוכחה בביופסיה) אלרגית לפניצילין בדוקה. לפני שנתיים ומשהו סבלתי מהתקפים שהגיעו בצורה ספונטנית בלי רצף ברור של יום כן יום לא או כמה פעמים ביום ובדרכ בשעות הערב. ההתקפים כללו בעיקר תחושות נוראיות בגרון ובעומק הלשון של נפיחויות כל פעם במיקום אחר בלוע תחושה של יובש נוראי ודברים שזזים בגרון עד כדי תחושת סחרור והרגשה לא טובה בבטן. מדי פעם כלל עיקצוצים נוראיים וכתמים בודדים על החזה שנראו כמו קו נפוח. לעיתים בין ההתקפים הופיעו גירודים ברגל מסויימת כאילו מבפנים אבל בלי כתם נראה. ההתקפים הלכו והחמירו עד לדרגה שכבר הרגשתי שהגרון שלי והלוע כאילו תפוסים כמו שריר קבוע תפוס. ביקרתי מספר פעמים במיונים ושולחתי הביתה ללא ממצע מכיוון שעד ההגעה למיון וההמתנה השתחרר ההתקף. מבדיקות דם לאלרגיה במסגרת בית חולים לא נמצא שאני אלרגית למשהו מסויים.ולא נתנו לי מענה. עי יעוץ פרטי ומתוך שלילת בדיקות דם למינהן נמסר לי שכנראה סובלת מאורטיקריה כרונית ספונטנית שמתפטאת כך וקשורה בנוגדנים נגד בלוטת התריס. ההתקפים היו אינטנסיביים 6 שבועות קיבלתי טיפול בטלפסט שלא סגורה על כך שבכלל עזר לכן הפסקתי אותו לאחר 6 שבועות. הם הלכו ופחתו במשך שנה וחצי. ומאז כשנה רק בימי תשישות הופיעו ומיד נעלמו. ואז לפני שבוע לאחר תקופת מתח ולפני נסיעהלחול.. הופיעו שוב בתדירות הגבוהה שהיתה אז אך להערכתי בעוצמה טיפה יותר מתונה. אני מנסה להבין יותר את מהלך המחלה מבחינת תדירויות הופעה ולמשך כמה זמן איך הולך הגרף של החמרה וירידה והאם כל פעם שתהיה הפוגה לכמה חודשים זה שוב יחזור לי? וכמה זה זה יכול להמשך? האם ההתקפים פוחתים ברמתם בכל התפרצות נוספת או שאותו הדבר? האם יש דרך להפסיק את כל זה איכות חיי נפגעה מאוד. האם ישנו מזון מסויים שמגביר את עוצמות ותדירות ההתקפים והאם יכול להיות קשור באופן מסויים לאלרגיה לפניצין מוכחת בבדיקה אולי הוא נוכח במזונות מסויימים? סליחה על עומס הכתוב והשאלות אני פשוט כבר די נואשת ומחפשת סוף לזה. (גם לא מובן לי למה ייעוץ פרטי שביצעתי בזמנו מיוזמתי העלה את העניין של ארטיקריה כרונית ספונטנית ובבית חולים ציבורי נשלחתי הביתה עם כך שאין לי אלרגיה על סמך בדיקות הדם ולא הועלה הנושא . בקיצור מה לעשות מה עוזר מה מומלץ ומה צפוי תודה ושוב סליחה.

שלום לך. ראשית חשוב שתביני שמדובר במחלה אוטואימונית (בדטמה לסיוגרן) ולא אלרגיה במובן הפשוט של המילה. בד"כ אין קשר למזון או טריגר חיצוני אלא מרכיב פנימי יותר. יש היום טיפולים מצויינים לאורטיקירה - אני מציעה לך להגיע להבדק במרפאתי כדי להתרשם מהמצב ולאחר ברור קצר ניתן יהיה להמליץ לך על טיפול. אשמח לעזור לך בברכה

17/05/2019 | 17:13 | מאת: נהורה

היי, אני בת 20 ובשנים האחרונות לאחר שאני חווה לחץ פיזי (סחיבת שקיות כבדות, הליכה על עקבים, שינה כשהיידים מתחת לראש, הליכה על נעליים עם סוליה קשה...) האזור שחווה את הלחץ מתנפח כמה שעות לאחר הלחץ והנפיחות יורדת לאחר חצי יום. דבר זה מפריע לי מאוד בשגרת היומיום. בנוסף, לפני כמה חודשים החלו אצלי סימנים של אורטיקריה בד"כ בבוקר בגפיים כמעט כל יום. את האורטוקריה (אדומים כאלה) אני לא מרגישה אך זה לא אסטטי. בבדיקת דם שעשיתי קיבלתי ערך של 5.9 בscl-70 Ab, שקיעת דם מהירה, ברזל נמוך (25),המוגלובין נמוך וכמה נוגדנים וחלבונים גבוהים.. הייתי אצל כמה רופאי עוד והביאו לי טלפסט 180 , אני לוקחת כבר שבוע ולא נראה שיפור. מה לדעתך כדאי לעשות? למי לפנות? תודה רבה רבה!

כדאי לפנות בהקדם לייעוץ של אלרגולוג/ אימונולוג שמומחה בתחום אורטיקריה. בינתיים להעלות מינון אנטי הסטמינים

13/05/2019 | 20:06 | מאת: מתעניינת

הבן שלי חזר ככה היום. סובל מאוד מגירוד. בנוסף פצעים קטנים על עוד איברים וכף רגל נפוחה. האם זה נראה כמו אורטיקריה? ומה הטיפול לכך?

עשוי להיות . בבקשה להגיע לביקורת

26/03/2019 | 01:32 | מאת: מיכאל

היי, עברתי אירוע לפני כמעט 4 שנים ומאז אני סובל מאדמומיות וגירודים כמעט בכל חלק בגוף זה היה מגיע בעיקר שהייתי בא במגע עם מים.. למשל ים, מעיין או נהר ולעיתים נדירות במקלחת אפילו.. הרופא שלי אמר שזאת אורטיקריה והביא לי כדורים וזריקות סטרואידים ושום דבר לא עזר והתייאשתי, לפני שנה בערך התחלתי לסבול מזה גם כשאני עושה פעילות גופנית ומהשמש וכרגע אני בקושי יוצא מהבית, מה הפתרון? נראה לי שהרופא שלי לא יודע באמת איך לטפל בזה ואני נסחב עם זה יותר מידי, יש איזו דרך אפילו להגיע אלייך לאבחון וטיפול? שמעתי על הזולייר וכן צריך לנסות את זה.. אני כבר באמת מיואש, כל המידע על המחלה הזאת קראתי מהאינטרנט ורופא לא ידע מה לומר לי על זה כלכך.. תודה רבה מראש.

שלום לך, אורטקיריה במגע עם מים היא אבחנה מוכרת. לגבי הסבל שלך בעת ביצוע ספורט בהחלט יש מקום לשקול טיפול ביולוגי אשמח לנסות לעזור לך . לשם כך עליך להגיע לביקור מסודר במרפאה