גימלאת נכות לאחר פרישה

דיון מתוך פורום  ביטוח לאומי

16/08/2016 | 19:32 | מאת: MAJER

שלום כמה חודשים לפני פרישה עברתי ניתוח לב פתוח הכוונתי לקבל נכות בביטוח לאומי ואכן עברתי וועדות ונקבע לי 100 אחוז אבל רק ל 3 חודשים תמוהה הדבר : האם לאחר תקופה זו אני אדם שלא עבר ניתוח והשתלת קוצב ומסתם מיטרלי וגם קיטוע שריר הלב בנתיים יצאתי לגימלאות האם גימלאת נכות כללית גבוהה משמעותית מגימלאת זיקנה ואו מקבלים את שניהם האם שווה להתמודד מולם שוב (נדרש להציג מסמכים עדכניים ) אשמח למידע בברכה

אכן לפעמים המוסד לביטוח לאומי קובע אחוזי נכות זמניים בהנחה שמצבו של המבוטח ישתפר בעתיד. בביטוח לאומי אין כפל קצבאות לכן בוחרים את הגבוה מבין הקצבאות

מנהל פורום ביטוח לאומי