דום נשימה בשינה חמור

דיון מתוך פורום  ביטוח לאומי

24/09/2016 | 21:54 | מאת: בני

אני סובל מתסמונת דום נשימה בשינה ברמה חמורה, (77 הפסקות נשימה בשעה) (בדרך אולי לטיפול במכשיר CPAP) ברצוני לדעת האם יש טעם בפניה לביטוח לאומי, לצורך הגדרת אחוזי נכות ו/או קבלת קצבת נכות. או שמדובר באחוזי נכות נמוכים שלא מצדיקים את המאמץ. (אני משמש בתפקיד הוראה). בתודה

ראשית יש לבדוק האם הכנסתך עוברת את התקרה הקבועה בחוק, וזאת מאחר ולא ניתן לקבל קצבת נכות כללית יחד עם משכורת מעל לגובה מסוים. בגין דום נשימה בשינה מקבלים נכות רפואית בדרגות שונות, תלוי בחומרת הליקוי.

מנהל פורום ביטוח לאומי