בלוטת התריס- טעות במינון?

דיון מתוך פורום  בלוטת התריס

20/09/2016 | 07:00 | מאת: רחל

אתמול התגלה בבדיקה שהTSH שלי ברמה גבוהה של כ90. הרופא העלה לי את המינון ל125 במקום 100. לאחר מכן אני מגלה שעקב טעות של הרוקח לקחתי מינון של 50 מקג במקום 100 בלי לדעת ואין לי מושג כמה זמן. כנראה כחודשיים. האם לחזור לקחת 100 כפי שלקחתי תקופה ארוכה בחיי, או לקחת 125 עד שאני אהיה מאוזנת שוב. ועוד שאלה: עד כמה אמורים להרחיק את נטילת התרופה מאכילה בכלל ושתית קפה בפרט, לפני ואחרי?

שלום רחל יש לחזור למינון אלטרוקסין של 100 , אם היית מאוזנת על מינון זה בעבר . לחזור על בדיקת דם עוד 6-8 שבועות על המינון הנכון והקודם . את הטיפול יש ליטול כחצי שעה לפני הארוחה בבוקר . יום נעים

מנהל פורום בלוטת התריס