סקירה שלישית

דיון מתוך פורום  אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר

25/11/2015 | 08:31 | מאת: אורית

שלום, רציתי לדעת מהי סקירה שלישית?

אין בהגדרה (או בהמלצת משרד הבריאות) "סקירה שלישית" אך כמו דברים רבים שנקבעו על סמך ממצאים "מהשטח" כך גם כאן. מדובר בבדיקה שמטרתה לאתר "מומים התפתחותיים" גם לאחר 2 סקירות תקינות. בעיקר מדובר על מומי מח , גמדות, בקע בסרעפת, ממצאים כלייתיים ובמערכת העיכול, גידולים ועוד. לבדיקה ישנן מגבלות בשל מנח העובר, מיעוט יחסי של מי שפיר, חוסר יכולת הזזת העובר והצללות אקוסטיות הנובעות מעצמות עמוד השדרה וכו המגבילות את יכולת הבדיקה בעיקר של פנים, לב, גפיים וכו אך עדיין ניתן למצוא מומים שבמידה ונמצאים עלולים להוביל אף להפסקת הריון או במקריפ פחות חמורים לייעוץ המומחים בתחום לקראת לידה וטיפול ביילוד לאחריה.

מנהל פורום אבחון טרום-לידתי, סקירת מערכות ודיקור מי שפיר