בדיקת ראיה לילדה בת 7.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/11/2016 | 18:33 | מאת: גלי

שלום, בתי בת ה 7.5 מרכיבה משקפיים מזה כשנה. אתמול היינו בבדיקת עיניים אצל אופטומטריסט ובבדיקה נאמר לנו שהמספר הכפיל את עצמו מ מינוס 1.5 ל מינוס 3. האם הקפיצה המשמעותית תקינה לגילה? האם בגיל הזה צריך לבצע בדיקת ראיה אצל רופא עיניים ולא אופטומטריסט? אני מבולבלת מאוד מאחר ושמעתי שבגיל כזה הבדיקה צריכה להיעשות ע"י רופא עיניים עם הרחבת אישונים, אך מצד שני הבנתי שדווקא אופטומטריסט הוא זה שקובע את המספר למשקפיים? מה נכון לגיל זה? אצל מי מומלץ לעבור בדיקת ראיה בגיל 7.5? והאם הייתם ממליצים לעבור בדיקת עיניים נוספת ע"י רופא עיניים לילדים? תודה רבה.

26/11/2016 | 23:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגלי שלום אכן בגיל זה עדיף (וזו גם לשון חוק האופטומטריה), שבדיקת מספר המשקפיים לצורך מתן מרשם (או סיבות אחרות, כגון הערכת פזילה) תעשה לאחר בדיקה עם טיפות. הדבר מקטין בהרבה את הסיכון לטעות של "עודף מינוס", שיכולה לקרות אם הנבדק "נותן פלוס" על ידי מערכת הפוקוס הטבעית שלו, קורה יותר ככל שהנבדק צעיר יותר. הטיפות משתקות את המערכת הזו (לכן רואים איתן מטושטש) ומקטינות מאד את הסיכון לשגיאה מסוג זה. (אני לעולם לא רושם משקפיים ללא בדיקה עם טיפות, גם הבודק המיומן ביותר חשוף לשגיאה הזו). ספציפית לשאלה שלך, בהחלט ייתכן שבגיל זה תהייה קפיצה בסדר גודל כזה בהתקדמות קוצר הראיה. מציע שאכן תעבור בדיקה מסודרת על ידי רופא עיניים לילדים, שגם ידון אתך באמצעים (הלא מבטיחים במיוחד) שיש כיום למניעת או האטת התקדמות קוצר בראיה. (הערה כללית אם מותר- בנושאים מקצועיים שאינם בתחום שלך (גם אם קרובים לליבך, כגון הראיה של הילדה שלך) אין סיבה שתהייה מבולבלת, כי את לא אמורה להכנס לפרטים הטכניים. מצאי איש מקצוע שאת סומכת עליו, והניחי לו לנהל את המקרה. לא מקובל בגישה המודרנית, בה כולם מבינים בהכל, אבל עדיין נכון...) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה