בדיקת ראייה כיתה א שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/11/2016 | 17:59 | מאת: לי

לבני בן ה 6 כיתה א ,נעשתה בדיקת ראייה במסגרת בית ספרית ורשום ראיה 5/7.5 בשתי העיניים - מה זה אומר?

26/11/2016 | 12:54 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בשתי העיניים או בכל עין לחוד? אם בכל עין לחוד (קרוב לודאי שזו הכוונה), זה קצת פחות מהתקין לגילו, עדיין יכול להגיות בגבול הסביר. כמו כל בדיקת סקר, היא נועדה רק להבדיל בין אלו שאצלם הכל תקין, ובין אלו שצריך בדיקה מעמיקה יותר. (בדיקת עיניים מלאה במקרה זה). לסיכום: קרוב לודאי שהכל בסדר, שווה בדיקת עיניים מלאה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה