שני נושאים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

17/11/2016 | 14:22 | מאת: גיל

כתבתי בפורום לפני כשבועיים. אני אסכם את המקרה ולאחר מכן אשאל. התחילה פזילה לפני חצי שנה. הלכתי לרופא עיניים כללי הוא אמר לי לפנות לנוירולוג. במקביל פניתי למומחה פזילה 0שגם ביקש אישור נוירולוגי(אני מעוניינת בניתוח). פניתי לנוירולוג- אין בעיה נוירולוגית אבל נמצא בסיטי ראש אקסופטלמוס בעין שמאל. נשלחתי חזרה לרופא עיניים. פניתי למנתח פזילה. הוא אמר לפנות לאנדוקרינולוג בגלל האקסופטלמוס. לדעתו מדובר בבלוטת התריס למרות שה tsh אצלי תקין. השאלות שלי הן האם כתוצאה מבעיה בבלוטת התריס יכולה להיווצר פזילה? כלומר, אם יש בעיה ואטפל בה וזה קשור לפזילה, יש סיכוי שהפזילה תעלם בלי ניתוח? שאלה שניה- קצת מוזרה אבל אני מנסה- נשלחתי בחצי שנה הזו להמון בדיקות... כל פעם במומחיות אחרת (נוירולוג, קרדיולוג ועכשיו אנדוקרינולוג) וזה די מייאש אותי.. האם יש אפשרות לחתום על מסמך שאני מעוניינת לעבור ניתוח פזילה בלי לעבור בדיקות נוספות ואני לוקחת את כל האחריות על עצמי? האם זה אפשרי ברפואה הציבורית? ואם לא, האם ברפואה פרטית זה אפשרי? תודה!

18/11/2016 | 09:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגיל שלום זה כמובן מקרה מורכב מכדי לנהל אותו ברשת בלי לבדוק את המטופל, אבל אנסה לעזור לך בכללי: לשאלה הספציפית האם בעיה בבלוטת התריס עלולה ליצור פזילה, התשובה היא בהחלט כן, יש לנו לא מעט מקרים כאלו. לשאלה האם את רוצה לנתח פזילה שנובעת ממחלה סיסטמית בלי לאבחן את המחלה קודם, התשובה (שלי לפחות, ושל כל רופא סביר שתתיעצי איתו), היא בהחלט לא. לגופו של עניין, את כבר סיימת את מרבית הבירור. כל מה שאת צריכה זה רופא שירכז את כל מה שעשית, יראה אם יש צורך בעוד משהוא, (לא נראה לי, אבל ייתכן), ויתקדם איתך לניתוח. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה