צינלדר שניתן לחכות עם משקפיים ?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/11/2016 | 11:58 | מאת: הורים מוטרדים..

תוצאות הבדיקה (שבוצעה אצל אורטופטיסטית) של הבת שלי היו כך: עין ימין Sph 0.5 Cyl 2.25 Axis 10 עין שמאל Sph 0.5 Cyl 1.75 Axis 170 לאשתי ולי מאוד קשה המחשבה שתיהיה לבת שלנו משקפיים בגיל צעיר כל כך. האם אפשר לחכות עם זה ? האם יש סיכוי שיהיה שינוי לטובה בהמשך ? האם אנו עלולים ליצור נזק לילדה אם לא ניתן לה משקפיים בשלב זה ? האם יש דרך לשפר את הצילנדר (שזו בעצם הבעיה היחידה שלה) ? אולי כדאי להמתין עד גיל 3-3.5 ? אודה מאוד לשפיכת מעט אור על נושא זה.

12/11/2016 | 12:46 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הפרעת תשבורת גבולית. האופציה היא בין לתת את המשקפיים כבר, ובין להמתין 6 חדשים ולחזור על הבדיקה ולתת אם אין שיפור. (אני הייתי נותן כבר, ומסיר כעבור 6 חדשים אם אכן יורד) הנזק שעלול להגרם זה עין עצלה קלה בעין עם הצילינדר הגבוה יותר אין דרך "לשפר" את הצילינדר, מעבר לשיפור שקורה לבד הרבה פעמים מעצם גדילת העין ושינוי הקימור בקרנית. דר. נוימן

14/11/2016 | 16:35 | מאת: הורים מודאגים

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה