חסימת שק הדמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/09/2016 | 19:41 | מאת: דנה

שלום, בתי בת 8 חודשים עם חסימה בשק בדמעות. כבר מגיל כמה שבועות העין מלאת הפרשות ודלקות חוזרות. היינו פעמיים אצל רופא עיניים, המליץ ללחוץ כמה פעמים ביום בצד העין ואם יש הפרשה היא תצא. בשבועיים האחרונים כמות ההפרשה שיוצאת בלחיצה הוכפלה ואף יותר!! כל לחיצה, מספר פעמים ביום, העין מתמלאת הפרשה צהובה, הרבה מאוד מעבר לבדרך כלל, אפילו עד מצב שהקטנה מגרדת את העין וכנראה לוחצת טיפטיפה יוצאת הפרשה. כמובן שבלילה העין נדבקת וכל הסיפור סביב זה. האם הסיפור הזה של החמרת ההפרשות ככל שמתקבים לגיל שנה ידוע?? שאלה נוספת, באיזה מקרים רופא עיניים מצליח לפתוח את החסימה היד ללא ניתוח? תודה

24/09/2016 | 08:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדנה שלום, אין קשר לגיל ולכמות ההפרשות. 1-כמות ההפרשות נקבעת על ידי הפלורה (סוג החיידקים המתרבים בשק כרגע) ובאם השק התרחב בגלל הזיהום הכרוני. 2-כאשר השק מלא, הקרום החוסם מספיק דק/חלש, וניתן להגיע עם האצבע אל השק כדי ללחוץ עליו, הלחיצה פותחת את השק. אנחנו מצליחים בכשליש מהמקרים, בעיקר בגילים של 2-6 חדשים. 3- אין טעם בלחיצות שההורים מבצעים, וודאי אין סיבה "להוציא את ההפרשות לעין", החיידקים פשוט מתרבים מחדש (תוך דקות/שעות). מטרת הלחיצה צריכה להיות לפרוץ את הקרום החוסם את מוצא השק לאף, וזה כבר דורש מעט מיומנות. דר. נוימן

25/09/2016 | 22:22 | מאת: דנה

דר אם כתבת שבשליש מהמקרים עד גיל חצי שנה מצליחים לפתוח ידנית, האם בגיל 8 חודשים שווה לנסות? או שאחוזי ההצלחה נמוכים?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה