אטרופין ואדמומיות בפנים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/08/2016 | 08:35 | מאת: מירית

בוקר טוב ד"ר ביתי בת השנה וחצי מטופלת בטיפות אטרופין יומיים בשבוע טיפה אחת כל פעם. נראה שכל פעם אחרי שאנחנו מטפטפים את הטיפה היא הופכה להיות אדומה בפנים ומעט חמימה זה חולף לאחר מספר שעות. האם זו תופעה נורמלית? האם ניתן למנוע אותה? אודה על תשובתך.

31/08/2016 | 11:09 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בכל מקרה של הופעת תופעת לואי של תרופה יש להתייעץ עם הרופא שרשם את התרופה. בכללי: הרחבת כלי הדם בפנים והופעת סומק היא תופעת לואי ידועה ושכיחה של אטרופין. כנראה לא מזיק, חולף לבד עם חלוף השפעת התרופה. לחץ קל באיזור גשר האף וחסימת הכניסה לצינור הדמעות יקטינו את הספיגה הסיסטמית ואת התופעה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה