ניסטגמוס ופזילה בתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/08/2016 | 21:47 | מאת: רועי בן

שלום, אצל הבן שלי אובחן פזילה קלה וניסטגמוס מולד. עשינו אולטראסאונד ראש(מוח) נמצא תקין, היינו אצל פרופסור לראייה ואמר כי מצד אחד יש לילד מספר 3 אבל הראייה שלו טובה, שנית יש צורך במשקפיים לתיקון הפזילה ועד גיל בר מצווה זה אמור לעזור - אם לא מנתחים את תיקון הפזילה. בנוסף, לגבי הניסטגמוס אמר שלעתים זה עובר ואם לא גם אז מנתחים ומצמצמים את זה למינימום. אני ואשתי קצת דואגים מגיל כזה לתת לתינוק משקפיים, שאלתי היא האם מה שהוא אמר נשמע הגיוני? ממה נובע הניסטגמוס ? באמת יש כאלה שזה עובר להם? אציין שלבן שלי זה נובע בגלל שהוא נוטה יותר לצד אחד עם הראש וכעת הוא מטופל אצל נוירוכירורג ופיזיותרפיה.

10/08/2016 | 10:15 | מאת: רועי בן

מצרף פרטים נוספים מבדיקת הראייה: ניסטגמוס עדין הוריזונטלי, מספר 3.5 ללא צילינדר בעיניים. איזוטרפיה d16 לקרוב ופזילה.

12/08/2016 | 19:47 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרועי שלום, אין דרך לענות תשובה הגיונית למקרה הזה בלי לבדוק את הילד. יש הרבה מאד אפשרויות, לכל אחת פתרון אחר. בכללי- הרבה ילדים זקוקים למשקפיים בסדר גודל כזה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה