שיתוק עצב קרניאלי כתוצאה מוירוס בתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/07/2016 | 14:49 | מאת: מיכל בר דוד

שלום דוקטור נוימן, היינו אצלך לפני כחודש ואבחנת שלבני בן השנה וארבעה חודשים יש שיתוק בעצב השישי כתוצאה מוירוס, אמרת שברוב המקרים זה חולף. המלצת לחזור אליך לאחר שמונה שבועות לביקורת. חשוב לציין שברקע אובחן אצל התינוק רוחק ראיה בגיל שנה ( מספר ארבע) והורו לנו לחזור לביקורת לאחר חצי שנה. חלפו ארבעה שבועות בינתיים, היינו היום בביקורת, בה נראה כי יש מגמת שיפור בתנועתיות של העין והיא כבר מצליחה לעיתים לעבור את האמצע, עם זאת עדיין נראית פזילה. העין בורחת פנימה. האם יכול להיות מצב שהשיתוק יעבור, חוסר התנועתיות תעבור אך תשאר פזילה? האם יש אפשרות שגם הפזילה תחלוף? במידה ולא - האם לדעתך הפזילה תוכל להיות מתוקנת בניתוח או במשקפיים? הרוחק ראיה שלו כיום הוא 3+. החשש שלי היא שלמרות הוירוס, זוהי בכל זאת פזילה שנובעת מהרוחק ויכולה להיות מתוקנת רק עם משקפיים... תודה, מיכל

20/07/2016 | 17:18 | מאת: מיכל

בנוסף, אמרת בבדיקה אז שהוא מטה את הראש במבט קדימה והצידה ולכן זה סימן חיובי, שאבק על קשר דו עיני...

28/07/2016 | 21:16 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיכל שלום, התשובה היא כן לכל השאלות, פחות או יותר: 1-ייתכן (די שכיח) שהשיתוח יחלוף ותישאר פזילה למרות תנועת עיניים מלאה. 2-הפזילה יכולה גם לחלוף לגמרי. 3-אם נשארת פזילה, צריך באמת להבדיל אם בגלל רוחק הראיה ולטפל בהתאם. אם משקפיים לא מיישרים. ממשיכים לניתוח פזילה. פשוט תגיעי למעקב ונמשיך משם. דר נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה