הבדל בהמלצות למשקפיים לבת ארבע

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/07/2016 | 17:16 | מאת: רונה

שלום רב, הלכתי עם בתי בת הארבע לשתי רופאות עיניים עקב פזילה קלה מדי פעם. שתיהן אמרו שהפזילה אינה רפואית אך שהילדה צריכה משקפיים. הבעיה היא שאחת הרופאות רשמה מספר 1.75 עין ימין ו- 2.50 שמאל והרופאה השנייה המליצה על 0.75 ימין ו 1.75 שמאל. מה לעשות? באילו מספרים לעשות לה את המשקפיים? תודה!!

21/07/2016 | 09:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונה שלום, איך אני (או מישהו) יכול לענות על שאלה כזו בלי לבדוק את הילדה? או שהראשונה צודקת, או שהשניה, או אף אחת. בכללי, ההבדלים לא גדולים, ודי סביר שבשתי בדיקות יתקבל הבדל קטןן, וגם- ברוחק ראיה אנחנו נותנים פחות מהמספר שמצאנו בעין, וכל רופא מוריד "מנה" קצת שונה, זה לא באמת משנה, כך שיכול להיות שבכלל שתיהן צודקות... לכי על הרופאה שנראית לך יותר, לא לפי המספר, או שתקחי דעה שלישית (לא נראה לי שיש סיבה). דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה