תינוק מסתנוור מדי פעם

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/06/2016 | 21:08 | מאת: דיקלה

שלום, בני בן ה-9 חודשים לעיתים יחסית רחוקות מאמץ את עיניו בעיקר בהסתכלות ישירה על האור. הילד לא ממצמץ כל הזמן אלא מס' פעמים בשבוע. חשוב לציין כי לשני ההורים שלי יש רטיניטיס פיגמנטוזה ואני דואגת מאוד. עד התור לרופא רציתי לשמוע דעתך. תודה.

02/07/2016 | 08:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לדיקלה שלום, מא אני יכול לענות במייל שיעזור לך? לא מכיר את המושג "מאמץ את עיניו". (עין לא באמת "מתאמצת") אכן יש צורך בבדיקה ומעקב (נכון לכל ילד, ודאי עם רקע גנטי משמעותי כזה). הוא לבטח ממצמץ מספר פעמים בדקה. הקדימי את התור אם את מאד מודאגת. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה