בדיקת ראייה אצל פעוטות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/06/2016 | 17:04 | מאת: י.

שלום, בני בן שנה וחודש ועשינו בדיקת עיניים שגרתית. לדברי הרופא הכל תקין, המספר 1/4 אמר לחזור בגיל שנתיים וחצי לבדיקת ראייה כשידבר. האם הבדיקה היום מצביעה על כך שככל הנראה הוא יצטרך משקפיים בגיל צעיר? אני יודעת שזה מעלה סיכון אבל השאלה עד כמה.... תודה מראש!

14/06/2016 | 18:17 | מאת: י.

הכוונה שלי, האם זה מצביע על כך שיצטרך ככל הנראה משקפיים כבר בגיל שנתיים וחצי או שלא ניתן לדעת וייתכן גם שיצטרך משקפיים בגיל מבוגר יותר, 12-14.

16/06/2016 | 08:41 | מאת: ד"ר דורון נוימן

0.25 דיאופטר זה קצת נמוך לגילו, אבל לא אומר בהכרח שיצטרך משקפיים. (ההבדל בין סטטיסטיקה על קבוצה גדולה ובין מקרה בודד). בדיקת ראיה בגיל 2.5-3.0 שנים היא חשובה בכל מקרה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה