צעצוע מנצנץ

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/06/2016 | 18:49 | מאת: רוני

דר נוימן שלום רב ביתי בת שלוש הצמידה צמוד לעין, רעשן -שקשקן שקוף מפלסטיק, שבפנים יש כדור חופשי שמהבהב באור כחול ואדום כשמנענעים אותו. היא הצמידה ל כ-15 שניות והסתכלה על האור המהבהב. האם יכול להיגרם נזק לעיניים. וחימום רישתית? תודה רוני

09/06/2016 | 23:23 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא סביר היו לאחרונה מאמרים על נזק לעיניים מ"צעצועים" אבל אלו היו מצייני לייזר או אביזרים דומים עם לייזר בעצמה יחסית גבוהה. מה שאתה מתאר לא סביר שירכז וימקד אור למספיק זמן על נקודה קטנה ברשתית.\ נראה לי שאין מקום לדאגה. דר. נוימן

11/06/2016 | 08:06 | מאת: רוני

דר נוימן תודה רבה עבור התשובה איך אני יכולה לדעת כשאני קונה כל מיני צעצועים לילדים עם אורות, שזה אכן לא לייזר. ולא מסוכן? והאם הגיוני שבגן יתנו עם לייזר? תודה

11/06/2016 | 09:21 | מאת: רוני

לידיעה כללית. במידה וכן עין נחשפה ללייזר מה הם הסימנים? האם היא אדומה? תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה