פזילה ורעד קל בעין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/05/2016 | 13:23 | מאת: אמא לתינוקת בת 4 חודשים

שלום בתי בת ארבעה חודשים נולדה במועד תודה לאל בריאה מתוקה מחייכת ומסתכלת--. אבל יש לה פזילה שהתקבעה לה בחודש האחרון, ולכן יש לי תור בהדסה עוד 4 ימים. עם זאת בימים האחרונים אני שמה לב שהעין שלה קצת רועדת (בשני הצדדים) אבל לא באופן מהיר. (אחותי רופאה אבל לא בתחום העינים ואמרה שזה לא נראה ניסטגמוס,כי אלה לא רעידות מהירות אלא אולי קשור לחולשת השרירים שבגללם היא גם פוזלת) האם זה הגיוני? אני מאד מאד בלחץ. כבר לא מסוגלת לחכות לבדיקה. האם רוב הפזילןת מסתדרות? האם היא רואה טוב כרגע? אני מבונה שלפעמים יש צורך בניתוח ובמשקפיים, אני רק מפחדת שהרעד הזה קשור אולי למשהו אחר? האם יש טעם ללכת לרופא ילדים? אשמח אם תפנה אותי לחומר קריאה בנושא אני מאד לחוצה.

01/06/2016 | 12:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאם שלום הרעד הוא כנראה כן סוג של ניסטגמוס (אין כזה דבר "חולשת שרירים), ויכול להיות משמעותי או לא. פזילה זה נושא רחב מאד, ומציע שלא תתחילי ללמוד רפואה אינטרנטית תחת לחץ. בזה שקבעת תור בהקדם למרפאת עיניים בילדים עשית לגמרי את הדבר הנכון והיחיד שאת אמורה לעשות כרגע. תסבירי שם לרופאה (אלו שאני מכירמהרופאות בהדסה הן גם טובות מאד וגם נחמדות ומבינות) שאת "לחוצה" במיוחד ואני בטוח שתקבלי בדיקה טובה והסברים מלאים. הבעיה היא כאשר לא מאבחנים בזמן ולא מתחילים טיפולים בזמן, כך שמצבך, בגיל 4 חדשים, טוב מאד. אשמח אם תעדכני אותי.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה