עין סגורה וסגולה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

23/05/2016 | 07:20 | מאת: חזי

שלום הבת שלי בת 6 קיבלה מכה בעין ממצח של ילדה אחרת לאחר בדיקה במיון עיניים נאמר שהכל בסדר היום בבוקר הילדה כמה עם עין סגורה וסגולה האם צריך לגשת לרופא? תודה

01/06/2016 | 12:32 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לחזי שלום (כבר לא רלוונטי, הייתי בכנס, אבל להשכלה כללית) אם הבדיקה במיון היתה מקיפה (כולל הרחבת האישון ובדיקת קרקעית העין), ואין ירידה בראיה, קרוב לודאי שאין בעיה, ומה שקורה זה שהדימום מתפשט ברקמת העפעף התחוחה יחסית. בדרך כלל לא קשור לפגיעה בגלגל העין עצמו. בכל מקרה, בגלל שלנזק חבלתי אין מהלך קבוע וידוע (להבדיל במחלות "רגילות"), במקרה של ספק תמיד כדאי לבדוק שוב. סליחה על האיחור במתן התשובה, דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה