דמעת? או שיש סיבות אחרות?

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/05/2016 | 21:41 | מאת: אול

שלום. לביתי בת השנתיים יש נזלת המלווה בדמעת בעין ימין. היא מנוזלת כל החורף ובזמן הזה היא דומעת. מגיל תשעה חודשים היא סובלת מזה אך עם הזמן אנו רואים שיפור וכמעט ולא רואים את הדמעות בזמן הצינון. רופא ילדים המליץ על שטיפה באזור העין במאצעות צינורית בהרדמה כללית. אותי מפחידה ההרדמה הכללית ולכן אני נמענת עדיין מכך ומה גם מנחמת אותי העבודה שאני רואה שיפור. יש לי כמה שאלות בנושא: 1 כמה זמן אורך תהליך? 2. מהן תופעות לוואי אחרי הטיפול? 3.מה יכולות הסיבות האחרות לדמעת בהנחה וזה לא חסימה או היצרות? 4. האם יכול להיות שהיא מצוננת רוב החורף עקב החסימה? תודה

04/05/2016 | 16:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאול שלום קרוב לודאי שמדובר בהצרות (להבדיל מחסימה) בדרכי הדמעות. כלומר יש ניקוז מהעין לאף, אך המעבר צר, וכאשר הילד מנוזל אין ניקוז טוב ומופיעים סימני החסימה, דמעת והפרשות, עד שהנזלת עוברת. במקרים אלו אפשר לפתור את הבעיה על ידי הרחבה עם בלון והשתלת צינורית סיליקון, אך ברוב המקרים יש שיפור איטי עם הזמן ואין צורך בהתערבות כירורגית, בעיקר אם יש מהלך של שיפור ספונטאני. דר. נוימן

04/05/2016 | 23:56 | מאת: אול

האם התופעה יכולה להיעלם לגמרי? והאם ההתערבות עם הרחבת בלון והשתלת סיליקון הוא תהליך שכולל הרדמה כללית?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה