פזילה אצל בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/04/2016 | 12:35 | מאת: אמא לתינוקת

שלום בתי בת שלושה חודשים נולדה במועד בלידה רגילה. מיום שנולדה קצת פוזלת בימים האחרונים זה בולט יותר. חשבתי שזה יעבור עד עתה.. הפזילה כלפי פנים בעיקר של עין ימין. מדי פעם אין פזילה אבל לרוב כן. התור הבא לרופאת עיניים בעוד חודשיים.. האם יש משהו לעשות בינתיים? האם יש קשר למCMv? )נדבקתי בהריון ממש בהתחלה אבל לפי מי השפיר שיצאו שליליים והבדיקה שעשו לה ברוק אחרי הלידה היא לא נדבקה תודה לאל) פשוט מלחיץ אותי. מה יש לעשות בינתיים? האם יש משמעות שלפעמים אין פזילה? יש לציין שברוך השם היא עוקבת מחייכת צוחקת מרימה את הראש יפה...

01/05/2016 | 18:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

הייתי מקדים את הבדיקה. פזילה קבועה שמחמירה מצריכה בדיקה של העין בלוח זמנים קצר יותר. דר. נוימן

02/05/2016 | 23:06 | מאת: אמא לתינוקת

תודה רבה על תשובתך! מצאתי תור לרופאה מומחית בילדים בעוד חודש וקצת. האם זה סביר? היא תהיה בת ארבעה וחצי חודשים. יש לציין שהפזילה לא קבועה כלומר לפעמים היא לא נראית פוזלת. אני יכולה ללכת לרופא עיניים אחר מוקדם יותר אבל לא מומחה בילדים. כמה זה קריטי? מה הסיכון? תודה רבה!

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה