קריצה/מצמוץ בעין אחת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/04/2016 | 21:00 | מאת: ירדן

שלום רב, בתי בת תשעה חודשים וקצת. היא נוטה לקרוץ בעין שמאל (אני לא בטוחה אם מדובר בקריצה או מצמוץ לא אחיד ואם יש משמעות מקצועית לכך). על פי רוב זה קורה כשהיא עייפה ולפני השינה. היינו אצל רופא עיניים לבדיקה שגרתית הוא בדק אותה לרגע במכונה והפנה אותנו לבדיקת פזילה (אמר שההפניה היא שגרתית ושהוא מפנה את כל התינוקות ולא מפני שראה משהו חריג). הוא לא ממש התייחס למה שציינתי לגבי הקריצה. האם צריך לבדוק את העניין. תודה מראש על התשובה ושבוע טוב.

18/04/2016 | 20:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לירדן שלום, כפי שהבנת בעצמך, הילדה למעשה עדיין לא עברה בדיקת רופא. קח אותה לרופא עיניים לילדים, שישמע את התלונה הספציפית, יבצע בדיקה מלאה ויסביר לך את הממצאים. דר. נוימן

18/04/2016 | 21:22 | מאת: ירדן

דר. נוימן תודה על תשובתך. קבעתי תור לבדיקת פזילה והתור הקרוב ביותר שקיבלנו הוא רק בעוד כחודשיים. האם את התלונה הספציפית הזו ניתן לבדוק בבדיקה שגרתית גם אצל רופאים שאינם מבצעים בדיקת פזילה? (משום שבקופת החולים שלי נמסר לי שניתן לבצע זאת רק בבתי חולים) האם זה מומלץ שלא להמתין לתור שנקבע ולפנות באופן פרטי? תודה מראש, ירדן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה