להרכיב משקפיים? ואיך שמור על העיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

13/04/2016 | 13:07 | מאת: יניב

שלום רב, היי, האם ילד בן עשר, שיש לו מספר נמוך בשתי העיניים, ונעזר בבית הספר במשקפיים בכדי לראות את הכתוב על ההלוח, עליו להרכיב משקפיים גם בשאר שעות היום? אציין שכשהוא במחשב הוא מביט במסך מקרוב. לכן, ברצוני לדעת, האם הרכבת משקפיים במשך כל שעות היום, או בעת קריאת ספר/שימוש במחשב, עלולה לגרום למספריו לעלות?, האם עדיף שלא ירכיב, וכך אולי ראייתו תשתפר? או שמא, המצב הנוכחי, עלול להביא לעלייה במספר? דבר נוסף, אשמח לקבל עצות/תרגילים, עבור הילד כדי שיוכל לשמור על עיניו כדי שהמספר בעיניו לא יעלה

13/04/2016 | 16:00 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לא כתבת מה מספר המשקפיים. בהנחה שמדובר בקוצר ראיה קל, יכול להרכיב את המשקפיים לפי הצורך. להרכבת או אי הרכבת המשקפיים אין השפעה על המספר (שנובע ממבנה העין). קרא ברשת לגבי מניעת קוצר ראיה. מכל השיטות שתראה, רק אטרופין (עדיף במיהול נמוך, מאית האחוז), הוכח כיעיל, ואולי גם עדשות אורטו-K (זה עדיין בספק, יש עבודות לכאן ולכאן) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה