סתימה בתעלת הדמעות תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/04/2016 | 14:24 | מאת: טלי

שלום רב,מגיל שלושה שבועות ביתי סובלת מהפרשה ירוקה מעין אחת כרגע היא בת ארבעה חודשים רופאת עיניים בקופת החולים אמרה שכנראה זוהי סתימה בתעלת הדמעות ולרוב עובר עד גיל שנה שאלתי היא האם באמת לא ניתן לעשות כלום כדי לפתוח קודם(מסגים וניקוי אני כבר עושה) והאם לא עושה נזק לראייה מאחר והעין סגורה יותר ונראית גם יותר קטנה עקב כך

11/04/2016 | 14:48 | מאת: ד"ר דורון נוימן

טלי שלום, הניקוי לא קשור לפתיחת החסימה, והמסג'ים שההורים מבצעים לאל מעלים את הלחץ לרמה שתפתח את החסימה. ניתן לפנו לרופא עיניים לילדים שמיומן בזה שינסה לפתוח את החסימה בלחיצה על השק,מצליח בכשליש מהמקרים. אם לא יפתח מעצמו עד גיל שנה (סיכויי פתיחה ספונטנית הם כ95%), יהיה צורך לפתוח בעזרת פעולה כירורגית קטנה. דר. נוימן

05/05/2016 | 23:29 | מאת: .

ממליצה על תרופה טבעית לפי הרמבם. כתבתי כתגובה בהודעה מה 17/4 בנושא טוברקס

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה