הפרשות צהובות מהעין אצל תינוקת בת שבועיים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

26/03/2016 | 07:25 | מאת: ליאת

שלום רב, יש לי תינוקת בת שבועיים וחצי, בערך מגיל שבוע יש חה הפרשות צהובות משתי העיניים (נראה כמו לכלוכי שינה) שיש צורך לנקות אותם בכל פעם שמתעוררת. העין לא נפוחה או אדומה ואחרי הניקוי היא נראית טוב אך לאחר שעתיים שהתינוקת שוב מתעוררת יש שוב הפרשות. חוץ מלנקות עם מים חמים (והומלץ לה וגם על ניקוי עם מעט חלב אם) האם יש צורך ללכת לרופא או שזה אמור לחלוף לבד? תודה מראש

27/03/2016 | 11:11 | מאת: ד"ר דורון נוימן

נשמע כמו חסימה בדרכי הדמעות, בדרך כלל חולף לבד עד גיל שנה, מספיק לנקות. (זה כמובן משוער, לא בדקתי את הילדה) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה