חשש לעין עצלה. 2 רופאים דעות שונות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/02/2016 | 23:48 | מאת: יעקב

שלום. הייתי עם ביתי בת השנה ושלוש חודשים אצל רופא עיניים. הוא אבחן שיש לה: ASTIGMATISM, ANISOMETROPIS ותוצאאות הבדיקות עיניים הן: OD: sph+ 2.00 CYL 2.5 axis 5 OS: sph 1.25 CYL 1.25 axis 10 לאור זאת הוא המליץ על משקפיים. הלכנו לרופא נוסף וכמובן שהראינו לו את מה שהרופא הראשון כתב. לרופא השני יצאו תוצאות אחרות לגמרי: OD: sph+ 1.00 CYL 2.0 axis 170 OS: sph 1.00 CYL 1.25 axis 170 ולאור זאת הוא לא המליץ על טיפול כלשהו. השאלה שלי איך זה ששתי בדיקות בהפרש של שבוע נתנו תוצאות שונות? רופא אחד השתמש במכשיר אוטומטי דמוי מצלמה דיגיטלית. ורופא אחד בפנס ועדשות. איזו בדיקה נחשבת מדויקת יותר? הדיגיטלית או הידנית? תודה

06/02/2016 | 17:06 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעקב שלום, שתי הבדיקות, בידיים הנכונות, מאד מאד מדוייקות. נראה לי שאתה צריך בודק שלישי.... דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה