הבדלים בין העיניים בבדיקת ראיה גיל שנה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/01/2016 | 19:23 | מאת: אסף

שלום, הבן שלי נולד פג (שבוע 33) ולכן היה במעקב אצל רופא עיניים בגיל 3 חודשים, 6 חודשים ועכשיו לאחרונה בגיל שנה. בבדיקה האחרונה הרופא הבחין בהבדלים בין העיניים, שלא נראו בבדיקות קודמות. מעבר לזה העיניים בריאות והראיה תקינה. הרופא אמר שבגיל הזה זה יכול להעיד על נטיה לעין עצלה ויש להרכיב משקפיים. הוא המליץ לחכות שלושה חודשים, לחזור על הבדיקה ואם ההבדל עדין קיים לתת ליד משקפיים. מה יכולות להיות הסיבות להבדלים? האם משקפיים ימנעו החמרה של הבעיה? האם יש טעם לחכות?

31/01/2016 | 12:55 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בלי נתונים (מה המספרים ומה ההבדלים אי אפשר לענות ספציפית. בכללי-הבדל במספרים (תלוי כמובן כמה) הוא גורם מספר אחד להתפתחות עין עצלה. הרכבת המשקפיים לא מתקנת את ההבדל הזה, (אין לה השפעה על המספר) אבל יכולה למנוע התפתחות עין עצלה,ולטפל בעין העצלה (לשפר את חדות הראיה עם התיקון) אם כבר יש כזו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה