רפרקציה שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

28/01/2016 | 10:04 | מאת: אילנית

דר נוימן שלום בעקבות התשובה שצירפתי 1. בעין אחת הילדה רואה 6/9p השניה אני התבלבלתי. לא 6/6 כפי שכתבתי. אלא 6/6.6. האם גם זאת נחשבת עין עצלה? את החדות הוא בדק. Distance s.c בשתי העיניים בנוסף ציין תנועות עיניים מלאות. תבחין כיסוי תקין. אין עדות לפזילה. בהרחבת אישונים. עדשות זכות. רוחק ראיה. רישתית צמודה. דיסקות ורודות. אשמח לתגובתך. כמובן שאני עם רגשי אשמה איומים. ואף פעם רופא ילדים לא כיוון אותי לבדיקת ראיה. המון תודה

31/01/2016 | 12:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאילנית שלום 66.6 נחשב לראיה תקינה. לא הבנתי, אם אף אחד לא הדריך אותך שאת צריכה לקחת את הילדה לבדיקה שגרתית, למה בדיוק יש לך רגשי אשמה? איך את יכולה לעשות משהוא שאת לא יודעת שאת צריכה לעשות אותו? כל האשמה נופלת על המערכת הרפואית שלנו, שלא שמה דגש על רפואה מונעת בתחום זה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה