פענוח תוצאות בדיקה של ילד בן 6

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

20/01/2016 | 18:43 | מאת: שחר

שלום רב היינו אצל שני רופאי עיניים ושניהם הגיעו לפרשנות שונה לגבי הצורך במשקפיים (יש לציין כי נעשתה לו גם בדיקת עין עצלה אשר הפנתה לרופא עיניים בעקבות הבדיקה). התוצאות בשתי העיניים הן (כאמור ילד בן 6): 2.5+ 1.00- * 180 מעלות מה דעתך תודה שחר

24/01/2016 | 18:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשחר שלום, אתה לא מצפה ברצינות שרופא שלא ראה את הילד, ולא יודע כמעט כלום על הממצאים (חדות ראיה לרחוק עם ובלי תיקון, חדות ראיה לקרוב עם ובלי תיקון, חיבור דו עיני עם ובלי תיקון, נוכחות פזילה לקרוב או לרחוק) יוכל לפסוק בין שני רופאים שבדקו את הילד, ולהמליץ טיפול? דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה