רפרקציה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/01/2016 | 10:43 | מאת: אילנית

דר נוימן שלום רב לביתי בת 7 נעשו הרחבת אישונים ובדיקת עיניים התקבלו התוצאות הנל עין ימין רפרקציה אובייקטיבית. 4.75 עין שמאל רפרקציה אובייקטיבית. 4.25 חדות ראיה עין ימין 6/9p עין שמאל 6/6 הרופא רשם משקפיים. לחודשיים בגלל העין עצלה ואולי המשך טיפול ברטייה שאלתי האם מספרי הרפרקציה גבוהים מאד לגיל 7? האם העין עצלה ניתנת לתיקון בגיל זה? האם הרפרקציה ניתנת לתיקון. או שזה לכל החיים? אני ממש לחוצה מהתגלית. עד כמה המצב גרוע? תודה רבה 7

24/01/2016 | 18:17 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאילנית שלום, תשובות לפי סדר השאלות: 1-גבוהים, לא מאד. 2-כן, בשיעורי הצלחה פחות טובים מאשר אם היה מתגלה ומטופל בגיל מוקדם יותר. 3-ייתכן שיפור ברפרקציה (בלי קשר לטיפול) במהלך הגדילה של הילד. 4-שאלה יחסית כמובן. לא גרוע בכלל. עם רוחק ראיה כזה שמאובחן כל כך מאוחר בהחלט יכלה להיות עם פזילה ועין עצלה מאד משמעותית. כרגע (לפי התאור, חסרים לי עוד מדדים כגון חיבור דו עיני, פזילה לקרוב וכדומה), אין פזילה, עין אחת רואה מצויין, והשניה עם ליקוי קל ביותר. את מוזמנת להסביר לכל מכרייך בגיל ההורות הצעירה שכל ילד חייב בדיקה מלאה כולל הרחבת אישונים ורפרקציה בגיל שנה כדי לאתר את החברה האלו בזמן. השכיחות היא 4%, כרבע מליון בישראל סובלים מעין עצלה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה