תסמונת דוויין

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

25/11/2015 | 02:48 | מאת: נעה

שלום, אני חיילת בצבא. אני משרתת בתפקיד של משמרות עבודה מול מסכים בסביבות ה12 שעות למשמרת. יש לי תסמונת דוויין ובעבר אף הייתה עין עצלה. קשה לי מאד בעבודה מול מסכים ועייפות. העין מתחילה לפזול לי בלי שליטה וזה מלווה בסחרחורת וכפל ראייה. רציתי לדעת האם יש משהו לעשות בנדון? האם העבודה מול מסכים ומשמרות אינה מתאימה לי? תודה מראש

02/12/2015 | 14:07 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לנעה שלום, שאלה קשה עצם העובדה שיש לך מצב של DUANE לא מחייב קושי בעבודה לקרוב. תלוי מה הפזילה הנילוות, וכמה היא מחמירה לאחר מאמץ ראייתי. דברים אלו שונים במקרים שונים של דווין. עבודה בשגרה שתיארת היא קשה גם כשהכל בסדר, לא תמיד הדבר מצביע על פתולוגיה. מציע שתיבדקי על ידי רופא עיניים שעוסק בפזילה או אורטופטיסט/ית שיראו ביתר דיוק מה הבעיה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה