זליגת דמעות בזמן צפייה בטלוויזיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/11/2015 | 10:58 | מאת: אביב

שלום רב, ביתי בת שנתיים וחצי, בזמן צפייה בטלוויזיה נניח לאחר 5 דק מזמן הצפייה מתחילות לזלוג לה דמעות וכך הדבר גם כשאנו הולכים להצגות. העיניים דומעות והילדה מתלוננת על העיניים. מה הסיבה לכך?

20/11/2015 | 13:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאביב שלום, אני מניח שהיא נבדקה בדיקה מלאה בגיל שנה, כולל הרחבת אישונים ובדיקת תשבורת (הצורך במשקפיים) ונמצא שהכל תקין. (אם לא, אין מה לדון באפשרויות נוספות, קודם צריכה להבדק). אם נבדקה והכל תקין,ייתכן שהיא ממעיטה למצמץ כאשר היא מרוכזת בצפיה במשהו, ונוצר גרוי ודמעת. (זה הסבר מקובל, אני לא ממש בטוח שהוא נכון, בכל מקרה אז זו לא בעיה משמעותית). כאמור- כל זה בהנחה שהבדיקה המלאה נמצאה תקינה וידוע שאין צורך במשקפיים או בעיה אחרת. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה